Status på smittespredning og indsatser mandag

Status på smittespredning og indsatser mandag

Corona- og vaccinationsstatus mandag 1. februar 2021

20210201 Smittegraf 

20210201 Positivprocent 

20210201 Smittetabel 

 

Corona- og vaccinationsstatus mandag 1. februar 2021

 

Smittestatus i Silkeborg

Godt gået, Silkeborg! Smitten falder fortsat, både i antal, smittetryk og positivprocent.
1 er testet positive det seneste døgn. Det én mindre end i går, og to færre end i lørdags.
0,34 % er testet positive ud af 9.320 testede.
32 er testet positive den seneste uge.
34 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er syv færre end i går og 13 færre end i lørdags. 34 er det laveste tal siden slutningen af september og begyndelsen af oktober.
2.159 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vaccinationsstatus

187.975 personer = 3,22 % af befolkningen har fået 1. vaccination.
82.051 personer = 1,41 % er færdigvaccinerede.
588 (95 %) af Silkeborgs plejehjemsbeboere har fået 1. vaccination.
357 (57 %) plejehjemsbeboer er færdigvaccineret (der kan være forsinkelser i indrapporteringen, da alle plejehjemsbeboere blev vaccineret i går søndag).
Se den prioriterede rækkefølge og vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post eller direkte fra plejecenter og hospital.
https://www.sst.dk/da/corona/Vaccination-mod-COVID-19/Maalgrupper-for-vaccination
https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2021/Vaccinationskalender

Ældre på plejecentre fik 2. stik søndag

Det gjorde ikke så ondt, som første gang, sagde en glad Carsten Randlev Nielsen, 62 år, da han i går søndag fik sit 2. vaccinationstik på Plejecenteret Solgården i Sjørslev godt støttet af social- og sundhedsassistent Hanne Elkjær. Han var en af de første plejehjemsbeboere, som blev vaccineret 2. gang i Silkeborg Kommune. Vaccinationen blev givet af læge Jacob Bækby fra Lægehuset Hasselvej. Omkring 570 beboere og ca. 600 medarbejdere fik søndag det andet stik. Dermed er ca. 92 % af alle plejecenterbeboere færdigvaccinerede i Silkeborg Kommune.

20210131 2 vaccination på Solgården
Billedtekst: Carsten Randlev Nielsen, beboer på Plejecenteret Solegården i Sjørslev, får 2. vaccinestik af læge Jacob Bækby og støttet af social- og sundhedsassistent Hanne Elkjær.

 

Vi gentager nedenfor en række informationer fra i fredags:

Kviktest fortsætter i Sydbyhallerne i Silkeborg

I dag mandag har SOS International overtaget opgaven med at kvikteste borgere for smitte med coronavirus. Opgaven overtages fra Falck, som hidtil har haft opgaven. Lørdag indgik Region Midtjylland og SOS International en aftale om kviktest i regionen, som betyder, at Silkeborg fortsat har et kviktestcenter i Sydbyhallerne, Jernbanevej 64-66 i Silkeborg by. Falck holder åbent sidste dag i morgen søndag fra 10-15, og fra mandag holder SOS International åbent alle dag 8-20 uden tidsbestilling. Det er også muligt at bestille tid til en test på www.coronaprover.dk i Testcenter Danmark på Ansvej i Silkeborg by.

Mobil kviktest prioriteres til plejecentre

Justitsministeriet, Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL har besluttet, at de mobile kviktestbiler i de kommende 14 dage prioriteres til plejecentre. Medarbejderne på plejecentrene bliver i øjeblikket testet for smitte to gange om ugen med en PCR-test, og i de kommende 14 dage vil de blive tilbudt en kviktest alle øvrige dage. Det betyder også, at der de kommende uger vil være tilsvarende færre testbiler til at teste medarbejdere i fx daginstitutioner. Når alle beboerne på plejecentre efter planen er vaccinerede, vil de mobile testbiler blive anvendt til blandt andet de sociale institutioner og daginstitutioner. Der vil blive informeret lokalt om ændringerne i prioriteringen af kviktest.

Info om coronasmitte og restriktioner

Hvordan bliver jeg testet? Hvilke restriktioner gælder? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har mulighed for at isolere mig. Hvordan forebygger jeg smitte. Hvad er symptomerne? Hvad gør jeg, hvis jeg er testet positiv eller er nær kontakt til en smittet? Hvor downloader jeg smittestop-appen? Hvor finder jeg informationer på andre sprog? Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om coronasmitte.

Info om vaccination

Vær tålmodig. Du skal nok få brev om vaccination, når det er din tur. Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om vaccination: Hvordan kan du hjælpe familiens ældre med vaccination? Hvordan får du besked om vaccination? Hvornår får du tilbud om vaccination? Har du brug for hjælp til kørsel til vaccination? Vaccinationskalender?

 

 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen