Aftenskolerne får en hjælpende hånd

Kommunen rækker aftenskolerne en hånd

Aftenskoler i hele landet er kommet i knibe på grund af Corona-krisen, som har betydet aflyste hold og arrangementer. Kulturministeriet har givet kommunerne mulighed for at fastholde de tilskud, de har givet aftenskolerne, selv om eleverne mangler, og lærerne ikke kan undervise – og den mulighed benytter Sønderborg sig af.

Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har netop besluttet, at Sønderborg Kommune fastholder sit tilskud i 2020 på godt 2,5 mio. kr. til aftenskolerne.
 
– Aftenskolerne har lønudgifter, selv om der er Corona-krise. Til gengæld får de ingen deltagerbetaling og ingen entré til arrangementerne, når de er aflyst. Dermed er de havnet i en akut økonomisk krise, de ikke selv er herre over, og den vil vi gerne hjælpe dem igennem. Samtidig har aftenskolerne haft ekstra udgifter til administration i forbindelse med nedlukningen på grund af Corona-krisen. Det er vigtig, at vi giver aftenskolerne tryghed, også i arbejdet med at planlægge den kommende sæson, og derfor har vi også meldt ud, at de ikke modregnes i udbetaling for næste sæson, siger formand for udvalget, Stephan Kleinschmidt.
 
Det er Aftenskolernes Samråd og Oplysningsforbundenes Fællesråd, der på de lokale aftenskolers vegne har søgt kommunen om, at tildelingen i 2020 fastholdes. Aftenskolerne får et tilskud ud fra en anslået aktivitet, hvorefter tilskuddet korrigeres efter sæsonen, når det faktiske antal aftenskoleelever er kendt. Den korrektion kunne i en sæson med mange aflyste hold og arrangementer være fatal for aftenskolerne, men er altså nu afværget i Sønderborg med KIHT-udvalgets beslutning.
 
 

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Stephan Kleinschmidt, tlf. 27 90 02 17, mail: skl@sonderborg.dk
Chef og Kultur og Fritid, Nicolai Heidemann, tlf. 20 25 99 33, mail: nihm@sonderborg.dk
 

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen