Stor undersøgelse af borgeres sundhed

Stor undersøgelse af borgeres sundhed

Rygning, smerter og ondt i livet. 2.500 tilfældigt udvalgte borgere over 16 år i Nyborg Kommune bliver fra i dag spurgt om, hvordan de har det. Det sker for at kunne sætte ind med målrettet forebyggelse og bedre behandling af sygdomme.

Det er fjerde gang siden 2010, at undersøgelsen ”Hvordan har du det?” gennemføres. Undersøgelsen er landsdækkende og i alt vil 300.000 danskere blive opfordret til at deltage.

Den giver et unikt billede af, om danskernes sundhed og trivsel er blevet bedre gennem årene, og hvor i landet, der er særlige udfordringer netop nu. 

For at få de mest brugbare resultater er det vigtigt, at så mange som muligt besvarer spørgeskemaet.

Resultatet fra den seneste undersøgelse i 2017 viste, at det haltede med danskernes sundhed på flere områder. For Nyborg Kommune viste svarerne blandt andet, at blandt de 16+ årige var 57,2 % overvægtige, at 20,1 % var daglige rygere, og at en større andel af borgere i Nyborg Kommune end i Region Syddanmark havde kroniske sygdomme, som diabetes, KOL, slidgigt og ondt i ryggen. I forhold til mentalt helbred, viste svarene, at 14,9 % af borgere i Nyborg Kommune havde dårligt mentalt helbred. 

Jan Reimer Christiansen – formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, Nyborg Kommune:
– I Nyborg Kommune er vi meget glade for undersøgelsen, fordi den viser os, hvad der er særligt vigtigt at tage fat i. Den har dannet baggrund for en ambitiøs Sundhedspolitik og en stribe strategier for at øge sundheden, bl.a. Strategi for mere lighed i sundhed. Den har også ført til mange tiltag, senest et projekt for at hjælpe udsatte borgere med at blive røgfrie. Jeg vil derfor opfordre alle, der modtager spørgeskemaet, til at tage sig tid til at svare. 

Omkring hver 10. borger over 16 år i Nyborg Kommune vil få tilsendt spørgeskemaet ”Hvordan har du det?” i deres digitale postkasse eller som fysisk brev. Alle, som udfylder spørgeskemaet, deltager i lodtrækningen om en række fine præmier. 

Nyborg Kommune vil desuden gøre opmærksom på undersøgelsen gennem annoncer, plakater, SoMe opslag og orientering til relevante afdelinger i kommunen.

Deltagerne i undersøgelsen er tilfældigt udvalgte, og det er frivilligt, om man deltager. Undersøgelsen udsendes 5. februar 2021 og løber frem til og med 12. maj 2021.

Resultatet af undersøgelsen 2021 offentliggøres i marts 2022 og vil blive samlet på hjemmesiden danskernessundhed.dk, hvor det også er muligt at læse resultaterne fra tidligere undersøgelser.

Læs mere om undersøgelsen på rsyd.dk/HvordanHarDuDet 

For yderligere oplysninger, kontakt

Jan Reimer Christiansen, formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget. Tlf. 4021 8438, e-mail: jrc@nyborg.dk

Mette Bill Ladegaard, sundheds- og ældrechef. Tlf. 6333 7535 , e-mail: mbl@nyborg.dk 

Se den originale nyhed fra Nyborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen