Hvordan har du det? | Nyheder

I disse dage dumper et spørgeskema med en række spørgsmål om motion, madvaner og trivsel ind ad brevsprækken hos 2.500 tilfældigt udvalgte borgere i Fredericia Kommune.

Fredericia Kommune og de øvrige 21 syddanske kommuner er igen gået sammen med Region Syddanmark om at undersøge syddanskernes helbred og sundhedsadfærd som led i den landsdækkende sundhedsundersøgelse ”Hvordan har du det?”, hvor ca. 66.000 syddanskere vil blive spurgt.

Det er fjerde gang undersøgelsen bliver gennemført, og svarene giver et indblik i, hvordan borgernes trivsel, sundhed og sygdom har udviklet sig fra 2010 til 2021 på landsplan og i de enkelte regioner og kommuner.

”Jeg er spændt på at se, hvordan udviklingen har været de sidste 11 år. Undersøgelsen er vigtig, da den giver os unikke oplysninger, som vi ellers ikke har mulighed for at få om, hvordan fredericianerne egentligt har det og lever deres liv. Derfor er det vigtigt, at borgerne svare, så vi kan prioritere vores sundhedsindsatser, og derfor opfordrer jeg til, at så mange som muligt deltager i undersøgelsen”, siger formanden for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.

Svarene er vigtige
Mange af de helbredsproblemer, vi danskere døjer med i dag, som f.eks. rygning, fysisk inaktivitet og stress kan forebygges, hvis der bliver grebet tidligere ind. Det kan være problemer, som griber voldsomt ind i hverdagen for dem, der får dem. Helbredsproblemer som koster samfundet mange penge.

”Fredericianernes svar er grundlaget for, hvordan vi arbejder med sundhed her i Fredericia. Vi bruger resultaterne i undersøgelsen til at prioriterer vores sundhedstiltag, så derfor er det vigtigt, at så mange som muligt deltager i undersøgelsen, så vi har et retvisende grundlag at arbejde ud fra”, siger Turan Savas, næstformand i Sundhedsudvalget.

Godt og vel 300.000 danskere over 16 år bliver spurgt til deres helbred i den nationale sundhedsundersøgelse ”Hvordan har du det?”, der går på tværs af kommuner og regioner, og som er den største af sin art.
Svarene giver sundhedsvæsenet en enestående mulighed for at skride tidligt ind for at forebygge og behandle sygdommene samt at følge udviklingen i folkesundheden.

Deltager man i undersøgelsen, er der flotte præmier at vinde. Der bliver udloddet en række præmier bl.a. kontanter og iPad minis til de borgere i Region Syddanmark, der besvarer spørgeskemaet.

Vil du vide mere om undersøgelsen, kan du læse mere her:
www.rsyd.dk/hvordanhardudet

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen