Norddjurs Kommune slår et slag for gå-fællesskaber

Norddjurs Kommune inviterer til en inspirationsaften, hvor borgere får viden og værktøjer til at blive værter for gå-fællesskaber.

Initiativet er søsat i samarbejde med Norddjurs Kommune, DGI Østjylland og Bevæg dig for livet – Løb & Gang.

Det er ingen hemmelighed, at en gåtur gavner både krop og sind. Fælles gåture er tilmed også utroligt givende på de sociale parametre. Desværre oplever mange, at de mangler en gå-makker. Det vil Norddjurs Kommune og DGI Østjylland sætte fokus på til et arrangement den 28. september.

Gå forrest

Initiativet ’Gå-værter’ er et inkluderende tiltag, hvor borgere træder til som frivillige gå-værter. Disse gå-værter skal motivere andre til en frisk gåtur i lokale omgivelser, mens deres ansvar som vært også skal motivere dem selv.

“Gå-værterne har til formål at hjælpe folk i gang med gåture i kommunens skønne natur, hvilket på sigt gavner sundheden og trivslen i Norddjurs Kommune. I samme omgang kan sådanne fællesskaber også være med til at nedbringe ensomhed i kommunen. De lokale gå-værter kommer dermed til at tage et stort skridt for at fremme sundhed og mindske ensomhed”, fortæller den lokale projektleder for Bevæg dig for livet ved Norddjurs Kommune, Kia Skov Rosenbrock.

Alle kan blive gå-vært

Inspirationsaftenen er for alle borgere, der har lyst til at gøre en forskel i lokalsamfundet. Deltagelse i arrangementet kræver ingen tidligere erfaringer som vært, og det er fuldstændig uforpligtende at møde op.

“Til arrangementet bliver den enkelte borger klædt ordentlig på til at være gå-vært. Instruktørerne gennemgår gode redskaber og smarte råd til, hvordan en frivillig vært står for en god gåtur”, fortæller Louise Horne Brok, Idrætskonsulent, DGI Østjylland og Bevæg dig for livet – Løb & gang.

Det meste af aftenen foregår udenfor, sådan det tillærte kan prøves i praksis. Derefter skal deltagerne i samarbejde med instruktørerne finde frem til, hvordan de i samarbejde får flere til at gå tur i Norddjurs Kommune.

Bliv en del af initiativet

Vil du være gå-vært? Arrangementet finder sted i administrationsbygningen i Allingåbro, Kirkestien 1, 8961 Allingåbro, hvor tidspunktet er mandag den 28. september fra kl. 18-20.

Arrangementet gennemføres under hensyn til retningslinjerne for at forebygge smitte med Covid-19.

Tilmeldingen sker på www.dgi.dk/arrangementer.

Tilmeldingsfrist: 24. september 2020.

For yderligere oplysninger eller kommentarer kontakt:

Theis Kaas Pedersen
Projektkonsulent fritid, Norddjurs Kommune
thkp@norddjurs.dk
23 47 02 64

Louise Horne Brok
Idrætskonsulent, DGI Østjylland
louise.horne.brok@dgi.dk
29 34 15 32

Nyhedsdato: 15.09.2020

 

Se den originale nyhed fra Norddjurs Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top