Borgermøde om budgettet holdes digitalt pga. COVID-19

15. september 2020

På mandag den 21. september kl. 19 gør Aalborg Kommune noget nyt. De holder årets borgermøde om budgettet digitalt. Hermed kan kommunens borgere – trods COVID-19 – debattere med politikerne om, hvad de synes pengene i budget 2021-2024 skal bruges til.

Nye børnehaver til de mange små børn, og nye plejehjem til de markant flere ældre. Flere grønne jobs og mere natur i byen. En ny cykel- og gangbro over Limfjorden. Klimainvesteringer for 140 mio. kr. over de næste fire år.

Magistraten er kommet med deres forslag til, hvad pengene skal bruges til. Nu vil Aalborg Byråd gerne debattere og høre borgernes mening på et digitalt borgermøde.

“Selvom COVID-19 er iblandt os, så vil vi rigtig gerne inddrage og have en åben debat med borgerne om, hvad pengene skal bruges til i Budget 2021-2024. COVID-19 påvirker selvfølgelig, hvordan vi kan mødes. Mange borgere er blevet mere digitale under COVID-19, fordi det har været en nødvendighed på arbejdspladsen eller for at holde forbindelsen med familien eller lignende. Nu vil vi forsøge at nå ud til så mange som muligt via et digitalt borgermøde. Det vigtigste er, at vi passer på hinanden i denne tid, men det er stadig enormt vigtigt for os, at vi udvikler Aalborg Kommune sammen, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter.

“Vi håber, at det digitale borgermøde kan få mange borgere med og blive til en succes frem for at gå og være kede af, at vi ikke kan mødes. For det kan vi ikke ændre på. Sidste år samlede vi 300 borgere i universitetsbygningen CREATE. Nu håber vi, at endnu flere deltager digitalt. Det er i hvert fald lettere for bl.a. småbørnsforældrene og borgere ude i oplandet at deltage hjemme fra sofaen eller kontoret, så vi håber, at det bliver en succes.”

Politikerne i Aalborg Byråd er samlet i byrådssalen, når det digitale borgermøde går i luften kl. 19, og journalist Line Gertsen er ordstyrer.

Borgerne kan følge med på www.aalborg.dk og stille spørgsmål via www.facebook.com/aalborgkommune eller aalborg.dk/kommunekassen

Borgerne har siden Magistratens Budgetforslag blev præsenteret i slutningen af august kunne komme med input til, hvad de synes pengene skal bruges til, og de forslag vil også blive bragt i spil.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen