Nørager og Norddjurs vinder Lokaldysten 2021

Efter et brag af en motionsfest kan Nørager og Norddjurs kalde sig for vinder af Lokaldysten 2021.

Nørager tilbagelagde flest kilometer pr. indbygger blandt de syv lokalsamfund, og i den samlede kommunedyst mellem Norddjurs og Syddjurs havde Norddjurs borgerne bare flest diamanter i benene. I Syddjurs var Mols/Knebel det vindende lokalsamfund.

Bevægelse. Fællesskab. Sammenhold. Det beskriver de sidste fire uger, hvor Lokaldysten har stået øverst på dagsordenen i syv landsbysamfund.

I alt slags vejr har borgere fra syv lokalsamfund kommunerne fundet løbeskoene frem, spændt cykelhjelmen og snøret traveskoene i kampen om at blive det mest aktive lokalsamfund.

Med titlen følger en pengepræmie på 5.000 kr., som Nørager vil bruge til aktiviteter i børnehaven.

Viljefaste borgere

Selvom vejret ikke var med os, forhindrede det ikke borgerne fra Vivild, Allingåbro og Nørager i at bevæge sig ud og deltage i årets Lokaldyst.

Ung som gammel trodsede de regnvejret og begav sig ud på en cykel, løbe- eller gå-rute, og i Nørager i silende regn blev det til i alt 1152,1 km, svarende til 3,09 km pr. indbygger. Af den grund løber de med sejren som det mest aktive lokalsamfund i Norddjurs Kommune.

At det netop var Nørager som løb afsted med sejren i Norddjurs Kommune, kommer ikke bag på kommunens borgmester Jan Petersen, som overrakte både pokal og check til lokalsamfundet i Nørager foran 70 fremmødte borgere.

”I Nørager har de formået at skabe et særdeles stærkt lokalsamfund på værdier som frivillighed, fællesskab og foreningsliv. Her bakker folk op, når der sker noget i byen, hvilket også var tilfældet i Lokaldysten,” fortalte Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, da han overrakte gavechecken

Syddjurs Kommune ønsker revanche

I Syddjurs Kommune var der solskin på menuen, og her kæmpede borgerne fra Mols/Knebel, Tirstrup-Balle, Ådalen og Ryomgård bravt i den bagende sol. Med i alt 1182,6 km i benene, svarende til 2,05 km. pr. indbygger, er det i Syddjurs Kommune Mols/Knebel, der stolt kan kalde sig for det mest aktive lokalsamfund.

Borgmester Ole Boilesen overrakte præmien til Mols IF, der modtog prisen på vegne af lokalsamfundet i Mols/Knebel. Ole Boilesen glæder sig over, at så mange har taget del i Lokaldysten.

”Det er selvfølgeligt ærgerligt, at det var Norddjurs Kommune som løb afsted med den samlede sejr, men det må lægge op til en revanche næste år,” fortæller Ole Boilesen.

Hvad er Lokaldysten?

Lokaldysten er et samarbejde mellem DGI Østjylland, Bevæg dig for livet kampagnen og syv lokalsamfund i Norddjurs og Syddjurs Kommune.

Lokaldysten går ud på, at flere lokalsamfund dyster om at tilbagelægge flest kilometer ved løb, cykling og/eller gang.

Den vindende landsby hædres af borgmesteren og får en pengepræmie på 5.000 kr. til et eller flere udviklingsprojekter. Vinderen kåres ud fra, hvilket lokalsamfund som har bevæget sig mest pr. indbygger.

Målet med Lokaldysten er at sætte fokus på idræt, bevægelse og sundhed – ikke mindst i fællesskab med andre.

I år har Lokaldysten fundet sted i uge 34-37.

Skal din by deltage næste år? Så få en af de lokale foreninger til at kontakte firtidskonsulent Theis Kaas Pedersen på THKP@NORDDJURS.DK.

Nyhedsdato: 20.09.2021

 

Se den originale nyhed fra Norddjurs Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top