Få inspiration til at gøre mere for biodiversiteten

Hvis du ejer et stykke jord, et landbrug eller en lille græsplæne, så kan du få inspiration til at gøre mere for biodiversiteten.

Torsdag den 25. november inviterer Djursland Landboforening til et aftenmøde om biodiversitet i Landbocenteret i Følle.

Mødet vil især fokusere på konkrete tiltag, som landmænd kan benytte for at give mere plads til liv. Men alle andre, der har et stort eller lille stykke jord, er mere end velkommen.

Programmet er fra 19 – 21.30 med kaffe og kage undervejs.

Formanden for udvalget for deltidslandmænd i Djursland Landboforening, Christian Thomsen, fortæller, at udvalget længe har været interesseret i klima- og miljøperspektivet.

Når EU’s landbrugsreform, CAP23, som træder i kraft om godt et år, lægges der yderligere vægt på miljø og grønne tiltag, så det er på tide at sætte fokus på biodiversiteten.

Christian Thomsen er også interesseret i naturen hjemme hos sig selv, hvor han har opdaget, at en pæn og poleret natur ikke just trækker insekter, fugle og dyr til.

”Jeg lader alt muligt ligge, når jeg beskærer træer, der er nemlig masser af fugle og liv i sådan en bunke. Det skaber en masse liv,” fortæller Christian Thomsen, der håber, at andre både har lyst til at høre om og skabe bedre rammer for dyr og planter.

På baggrund af dette tog Landboforeningen kontakt til Heidi Buur Holbeck fra SEGES, der skal guide deltagerne igennem en aften, hvor der vil være fokus på konkrete, praktiske tiltag, der kan forøge den biologiske mangfoldighed på bedriften. Heidi Buur Holbeck har blandt andet udgivet bogen ’Landmanden som naturforvalter’.

Aftenens oplæg henvender sig både til hel- og deltidslandmænd , men lægger som nævnt også op til, at alle, der har en stykke jord eller græs kan komme hjem med ny viden og inspiration til at fremme biodiversiteten.

Eftersom landbrug udgør 65% af arealet på landsplan og 59% af Norddjurs Kommunes areal, så kan det have stor effekt på biodiversiteten, hvis landmænd og -kvinder bliver inspireret til at gøre en forskel.

Tina Drejer, der er projektkoordinator for Djurslands Landboforening, mener, at begreber som naturpleje og biodiversitet kan være lidt ukonkret for mange. Det vil Djurslands Landboforening være med til at ændre, da det faktisk er enkelte løsninger, der kan gøre en stor forskel.

”Det er helt tydeligt, at det skal være konkret at komme i gang med at øge biodiversiteten på bedriften eller derhjemme,” fortæller hun og tilføjer, at det er vigtigt, vi får flere med, da vi alle har et fælles ansvar for at gøre noget.

Hvis du vil høre mere om aftenen ’Efterårsmøde om konkrete, praktiske tiltag for biodiversitet’, kan du læse mere og tilmelde dig her senest 23. november

Norddjurs Kommune deltager også i mødet, da kommunen netop har indledt et samarbejde med landboforeningen om at skabe fælles projekter og netværk med fokus på biodiversitet.

Nyhedsdato: 22.11.2021

 

Se den originale nyhed fra Norddjurs Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen