Mindre regning til København end frygtet

Københavns overborgmester hilser reformen af udligningen velkommen, fordi den giver tryghed om kommunernes økonomi.

Regeringen har i dag landet en bred aftale om den kommunale udligning. For Københavns Kommune betyder den, at kommunen årligt vil få en ekstraregning på 466 millioner kroner.

– Det er en stor regning for København. Også større end hvad jeg synes er rimeligt. Men det var ventet, at vi ville komme til at bidrage, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

Han hilser det velkommen, at der efter flere års tovtrækkeri nu kommer ro om kommunernes økonomi, så kommunerne kender deres rammer, når de lægger budget.

Der var lagt op til en regning til København på i alt 544 millioner kroner, oven i de 1.779 millioner kroner, som Københavns Kommune i forvejen sender over kommunegrænsen. Men i og med, at aftalen tilfører kommunerne samlet flere milliarder kroner, og bl.a. gør det særlige likviditetstilskud permanent, ender den samlede regning til Københavns Kommune på 303 millioner kroner.  

– Jeg er glad for, at Christiansborg har lyttet og regningen til København er blevet mindre, end der først var lagt op til. Det er vigtigt, at vi har en regering, der er lydhør overfor, at København ikke har guld på gaderne, men er en blandet by med mennesker med meget forskellige sociale og økonomiske vilkår. Herunder har vi vores store andel af socialt udsatte, hjemløse og misbrugere. Det har regeringen lyttet til, og det vil jeg gerne kvittere for, siger overborgmesteren og konkluderer:

– København er en kommune, der altid har været økonomisk solidarisk med landets andre kommuner. Det afspejler denne aftale, at vi også vil være fremadrettet.

Regningen til København er blandet andet blevet mindre, fordi aftalen tilbagefører 95 millioner kroner i parkeringsindtægter, som den Venstre-ledede regering i 2018 tog fra København.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen