Nordborg får parkanlæg med uendelighedsbro

Nordborg får parkanlæg
med uendelighedsbro

 

Området mellem Søvænget og Nordborg Sø bliver omdannet til et parkanlæg, som skal være med til at binde oplevelsen af byen og søen sammen. Teknik- og Miljøudvalget vælger en løsning, hvor der i parken anlægges en træbro med form som et uendelighedstegn.

Der blev i Byrådets budgetaftale for 2019-2022 besluttet at afsætte en mio. kr. til renovering af pladsen Søvænget i Nordborg. Teknik- og Miljøudvalget har nu godkendt et skitseprojekt, som kommunen allerede i år vil gå i gang med at effektuere. Broen etableres dog først næste år, da det kræver diverse godkendelser at anlægge den ud i søen.
 
– Vi er enige om i Byrådet, at der er behov for at udvikle området omkring Nordborg Sø, og vi synes, at dette projekt er spændende. Det vil være med til at løfte oplevelsen af området og  koble byen med søen og omvendt. Og så tror vi på, at broen med form som et uendelighedstegn vil være en attraktion i sig selv, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, i forbindelse med udvalgets godkendelse.
 
– Det bliver et rigtig fint anlæg med græsplæne og stier, der snor sig og nogle steder udvider sig til små pladser, hvor man kan opholde sig, og vi håber på at få tilladelse til lystfiskeri fra broen. På baggrund af forslag fra en borger vil vi forsøge at give genforeningsstenen en central placering, og der vil blive pyntet op med buske og roser. Ud over uendelighedsbroen bliver der også en lille bro over åmundingen, fortæller udvalgets næstformand, Stefan Lydal, og tilføjer, at projektet også indebærer en renovering af støttemuren ud mod Bækgade.
 

 

 
 
 

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Aase Nyegaard, tlf. 27 90 02 18, mail: any@sonderborg.dk
Næstformand Stefan Lydal, tlf. 27 90 37 28, mail: sly@sonderborg.dk
Chef i Plan og Myndighed, Sille M. Dall, tlf. 27 90 54 59, mail: smar@sonderborg.dk

Sønderborg Kommune
Rådhustorvet 10
6400 Sønderborg

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen