Høring om skolestruktur i fire bydele med nye skoler

Beslutning om ny skolestruktur i Valby, Ørestad, Nordhavn og Nørrebro er i høring.

I 2026-2027 står fire nye skoler klar i Valby, Ørestad, Nordhavn og på Nørrebro. I forbindelse med opførelsen af de nye skoler har forvaltningen kigget på sammenhængen mellem skolerne i områderne. Beslutningen om skolestrukturerne i hver bydel er nu i høring.

Børne- og Ungdomsudvalget behandlede den 29. april skolestrukturen omkring de fire nye skoler. Her vedtog udvalget følgende løsninger:

 • Valby
  Lykkebo Skole og Kirsebærhavens Skole bliver basisafdelinger (fx 0.-5. klasse), og den nye skolebygning ved Torveporten bliver udskolingsafdeling (fx 6.-9. klasse). Afdelingerne udgør én samlet skole med fælles skoledistrikt.
 • Nørrebro
  Den nye skolebygning i De Gamles By bliver en del af den nuværende Guldberg Skole, og i høringsperioden undersøger forvaltningen, hvor basisafdeling (indskoling og mellemtrin) og udskolingsafdeling bedst placeres.
 • Ørestad
  Den nye skole i Vejlandskvarteret bliver en selvstændig skole med 0.-9. klasse, som vil indgå i det mulige fælles skoledistrikt i Ørestad.
 • Nordhavn
  Den nye skole ved Levantkaj bliver en selvstændig skole, der bygges som en basisafdeling (fx 0.-5. klasse). Skolen skal på sigt udvides med en udskolingsafdeling (fx 6.-9. klasse) centralt i Ydre Nordhavn og – på lang sigt – endnu en basisafdeling i Ydre Nordhavn.

De nye skolestrukturer skal sikre den bedste udnyttelse af kapaciteten, herunder medvirke til færre klasser med mange tomme stole. Opdeling i basis- og udskolingsafdelinger giver mulighed for at skabe bedre og mere målrettede miljøer for de enkelte aldersgrupper, herunder attraktive ungemiljøer.  

Giv din mening til kende

Beslutningen om skolestruktur er nu sendt i høring. Gå ind på www.blivhoert.kk.dk, hvis du vil vide mere. Her kan du læse indstillingen om skolestruktur, der er sendt i høring, og du kan sende et høringssvar. Høringsperioden varer til den 20. juli 2020.

Borgermøder i Valby, Nordhavn og på Nørrebro

I det omfang coronasituationen tillader det, planlægger lokaludvalgene og Børne- og Ungdomsforvaltningen borgermøder i juni.

Her vil du kunne høre mere om skolestruktur, og hvad det kommer til at betyde for skolerne. Børne- og Ungdomsborgmester, Jesper Christensen, deltager på møderne, der forventes at blive afholdt:

 • Nørrebro: 3. juni kl. 17-18.30
  Guldberg Skole i ”spejlsalen” (idrætssal), Guldbergsgade 99, 1. sal
  Tilmeld dig ved at sende en mail til km7q@kk.dk senest den 25. maj.
 • Valby: 11. juni kl. 17-18.30
  Lykkebo Skole i ”Aula” – indgang via Vigerslevvej 141
  Tilmeld dig ved at sende en mail til j75u@kk.dk senest den 2. juni.
 • Nordhavn: 15. juni kl. 18-19.30
  Tilmeld dig ved at sende en mail til j75t@kk.dk senest den 2. juni. Du får tilsendt adressen.

Der vil være sandwich på møderne.

Hold dig orienteret om borgermøderne på www.noerrebrolokaludvalg.kk.dk (Nørrebro-mødet), www.valbylokaludvalg.kk.dk/nyskolestruktur2021< (Valby-mødet) eller www.oesterbrolokaludvalg.kk.dk/nyheder/hoering-og-borgermoede (Nordhavn-mødet).

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen