Tryghed: Lejere i Greve Nord skal være et plus for bydelen

Skråfoto Askerød Og Gersagerparken (1)

Askerød og Gersagerparken er nogle af de boligområder, hvor trygheden skal øges.

Tryghed: Lejere i Greve Nord skal være et plus for bydelen

Greve Kommune laver nu skræddersyede kriterier for, hvem der må leje en lejlighed i Greve Nord.

Nye indflyttere i Greve Nords lejeboliger skal leve op til kriterier, som er skræddersyede til de forskellige dele af området. Det fortæller Marc Genning, formand for Plan- og Udviklingsudvalget, som har sat tryghed i Greve Nord højt på dagsordenen.

“Det er for eksempel meget vigtigt, at mange flere af de kommende beboere har fast arbejde, og at de bidrager til at løfte området”, siger Marc Genning.

Flere ressourcestærke familier
Inden Plan- og Udviklingsudvalgets beslutning gik 25 procent af boligerne til borgere med boligsociale problemer, 10 procent til borgere på venteliste, og 65 procent til beboere, der opfyldte kriterier som for eksempel fast arbejde.

Det er den fordeling, som politikerne ønsker at ændre.

“Vi skal have flere ressourcestærke familier og færre familier med problemer ind i Greve Nord”, siger udvalgsformanden.

Analyse danner baggrund
Han og udvalget har derfor bedt kommunens administration om en analyse, der kortlægger hvilke borgere, der bor eller flytter til og fra de forskellige områder. På baggrund af analysen, vil udvalget tale med de almene boligorganisationer i Greve Nord om, hvordan de kan sikre, at nye beboere er med til at øge trygheden i Greve Nord.

I første omgang får Greve Boligselskab lov til selv at beslutte, hvem der får en lejlighed i Gersagerparken via en 100 procent anvisningsret, for at sikre en hurtigere genopretning af boligområdet.

Ikke nok at stå på venteliste
“Man får ikke automatisk en lejlighed, fordi man står på kommunens venteliste. I stedet får man en lejlighed, fordi man har en profil, der bidrager positivt i et konkret boligområde”, siger Marc Genning og tilføjer, at kommunen nu har fået nedsat anvisningsretten til 10 procent i hele Greve, for at give boligselskaberne en mulighed for at styrke beboersammensætningen i kommunen.

Samarbejde med boligorganisationer
På den årlige styringsdialog mellem kommune og de almene boligorganisationer her i foråret, vil begge parter fremlægge data om beboersammensætningerne i forskellige boligområder og drøfte, hvordan man kan skræddersy kriterierne, så de passer præcist til områdernes behov.

Ifølge loven skal 10 procent af boligerne udlejes til borgere på kommunens venteliste, og det overholder Greve Kommune.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen