Genåbningsplaner klar for botilbud, borgerklinikker og beskyttet beskæftigelse

Genåbningsplaner klar for botilbud, borgerklinikker og beskyttet beskæftigelse

Social- og Seniorudvalget har i dag godkendt genåbningsplaner for besøg på botilbud og borgerklinikker samt genetableringsplaner for beskyttet beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbud samt værestederne i psykiatri og handicap.

Beboere på kommunens botilbud kan ifølge et varsel fra Social- og Indenrigsministeriet se frem til snart at få besøg af familie og venner. Det har de måttet undvære siden den 13. marts, hvor kommunerne blev påbudt at lukke ned for besøg, for at reducere udbredelsen af COVID-19. Også kommunens sygeplejeklinikker, også kaldet borgerklinikker, kan genoptage aktiviteterne under hensyntagen til Sundhedsstyrelsens retningslinjer.  Den beskyttede beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbuddene og værestederne i psykiatri og handicap åbner også så småt op efter at have kørt på vågeblus siden 17. marts.
 
– Det er meget glædeligt, at vi kan begynde at åbne op i de tilbud, vi har til borgere, der i særligt grad har brug for hjælp, støtte og omsorg. Det har bl.a. været rigtig svært for mange af beboerne i vores botilbud at måtte undvære besøg. Det føles næsten som en sten, der falder fra brystet, at der igen er udsigt til at de kan mødes med deres nærmeste, siger formand for Social- og Seniorudvalget Preben Storm, der understreger, at det selvfølgelig sker med stort fokus på at minimere risikoen for at sprede smitte med COVID-19.
 
Besøg på botilbud kommer til at foregå udenfor, og datoen for hvornår de glædelige gensyn kan genoptages er endnu ikke fastlagt, da kommunerne fortsat afventer grønt lys fra Regeringen. Men med de netop vedtagne genåbningsplaner, er forvaltningen klar og bemyndiget til at trykke på knappen.
 
Næstformand i Social- og Seniorudvalget Ganeswaran Shanmugaratnam glæder sig også over de vedtagne genåbningsplaner:
 
– Nedlukningen af sygeplejeklinikker har været nødvendig i forhold til smittespredning, men nu er det igen sundhedsfagligt forsvarligt at åbne op. Det er jeg glad for, for det giver borgerne en større frihed og fleksibilitet at kunne få en tid, når det passer dem, i stedet for at sidde og vente på at en sygeplejerske kommer forbi.

Kontaktinformation:
Formand for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm, mobil, 27 90 02 10

Næstformand for Social- og Seniorudvalget, Ganeswaran Shanmugaratnam, mobil 27 90 02 08

Direktør Job og Velfærd, Helle Mønsted, mobil 27 90 51 26

Hjemme- og Sygeplejechef, Marianne Krarup, mobil 27 90 73 73

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen