Solidt regnskab trods uforudsigeligt år

Calculator 1680905 1920

Greve Kommunes økonomi er så solid, at den også har kunnet tåle, at coronavirus har sat sit aftryk.

Solidt regnskab trods uforudsigeligt år

Greve Kommunes regnskab for 2020 viser sikker drift og overskud til udvikling trods corona-pandemi.

På byrådsmødet mandag aften blev Greve Kommunes regnskab for 2020 præsenteret. Regnskabet viser en solid økonomi på trods af et uforudsigeligt år med corona-pandemi.

“Selvom coronavirussen har ændret vores hverdag, har den ikke kunnet rokke ved Greve Kommunes økonomi,” siger borgmester Pernille Beckmann.

Kommunen er økonomisk polstret
Borgmesteren fremhæver, at kommunens effektive styring af økonomien betyder, at Greve Kommune var polstret til et år med coronavirus samtidig med, at den almindelig drift er fortsat, ligesom bygninger er blevet istandsat og grønne områder som Hundigeparken og Greve Skov er blevet prioriteret.

Til gengæld har coronavirussen sat sit aftryk mange steder i regnskabet, som enten øgede udgifter eller mindre udgifter.

Ekstra udgifter til rengøring
For eksempel har kommunen haft ekstra udgifter til øget rengøring i alle institutioner og bygninger. Øgede udgifter til personale i hjemmeplejen og på plejehjemmene. Og desuden har dagtilbud og skoler i perioder måttet ansætte flere medarbejdere, fordi der skulle sprittes af, og børnene skulle samles i mindre grupper.

Sparer på kørsel og kurser
Samtidig har kommunen også brugt færre penge, fordi medarbejderne ikke har kørt til fysiske møder, ligesom en del kørsel af borgere ikke er blevet gennemført. Kurser og konferencer er blevet aflyst, og efteruddannelse har været reduceret.

Beredskab 4K
2020 var også første år med Beredskab 4K, som Greve Kommune deler med Ishøj, Høje Taastrup og Vallensbæk. Og regnskabet viser, at beredskabet ikke koster mere, selvom beredskabet leverer en langt bedre service til borgerne i de fire kommuner.

“Så selvom regnskabet for 2020 er anderledes på grund af corona, kan vi sove trygt om natten. Kommunen har de penge, der er brug for, og vi har et godt beredskab,” siger Pernille Beckmann.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen