Politikere protesterer over færre afgange med S-tog

IMG 2309

Færre tog kan betyde meget lange ventetider på stationerne i Greve.

Politikere protesterer over færre afgange med S-tog

DSB vil have færre S-tog gennem Greve Kommune for til gengæld at have flere S-tog på hele S-togsnettet i aftentimerne fredag og lørdag. Men det vil gøre S-togsdriften meget mindre robust, lyder det fra politikerne i Greves Teknik- og Miljøudvalg.

Fra december får Greveborgerne langt færre afgange med S-toget på strækningen mellem Hundige Station og Solrød Strand Station. I hvert fald hvis DSB fører planlagte ændringer ud i livet. Men det vil gøre S-togsdriften meget mindre robust, lyder det fra et enigt Teknik- og Miljøudvalg i Greve Kommune.

Uacceptabel ventetid
DSB begrunder forringelsen med, at mange S-togsbrugere i hovedstadsområdet ønsker flere afgange i aftentimerne fredag og lørdag. Og det kan de få, hvis passagererne på strækningen mellem Hundige og Solrød nøjes med seks togafgange i timen mod de nuværende ni i løbet af dagtimerne.

“Passagerer på strækningen igennem Greve og Solrød skal altså vente længere på toget. Og når det endelig kommer, skal vi stå endnu mere sammenpressede i togvognene. Men det allerværste er, at når der udgår et tog – og det gør der tit – bliver ventetiden uacceptabelt lang”, siger Mortan Martinsson, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Greve.

Greveborgerne får sværere hverdag
Gevinsten kan alle S-togsbrugere til gengæld nyde, for DSB lover i stedet flere afgange i hele S-togsnettet om aftenen fredag og lørdag.

“Det er ikke rimeligt, at Greveborgerne skal betale med forringelser, mens alle andre passagerer kan nøjes med at nyde fordelene”, siger Mortan Martinsson.

I Greve betyder forringelsen, at kommunens mange pendlere får en sværere hverdag, når arbejde og hjemmeliv skal hænge sammen. Derfor skal byrådet også drøfte sagen på det kommende møde i april.

Kun en linje efter myldertid
Lige nu bliver strækningen mellem Hundige Station og Solrød Strand Station betjent af linje A og linje E hele dagen alle hverdage. I forslaget vil linje A kun køre på strækningen i morgenmyldretiden, så strækningen kun betjenes af linje E resten af dagen. Linje A vil heller ikke betjene strækningen i eftermiddagsmyldretiden. Det betyder, at de nuværende ni tog pr. time bliver til seks tog pr. time efter morgenmyldretiden.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen