Politikere: Familier med corona-ramte børn skal ikke betale for dagtilbud

IMG 7661

Børns asfalttegning af coronavirus

Politikere: Familier med corona-ramte børn skal ikke betale for dagtilbud

Familier kan nu spare pengene til børnenes dagtilbud, hvis Sundhedsstyrelsens corona-vejledning betyder, at børnene ikke kan bruge dagtilbuddet.

Fra i dag vil Greve Kommune ikke opkræve penge for dagtilbud hos familier, som reelt ikke kan bruge tilbuddet på grund af Sundhedsstyrelsens regler. Det kan for eksempel være, fordi børnene er smittede med coronavirus eller er særligt sårbare i forhold til coronasmitte

”Vi er glade for beslutningen, for det er naturligvis mest retfærdigt, at borgerne kun skal betale for de tilbud, som de også kan bruge”, siger Claus Jensen, formand for Skole- og Børneudvalget.

Det er et enigt Skole- og Børneudvalg, der står bag beslutningen. Beslutningen blev fremsat af Socialdemokratiet på et byrådsmøde i mandags, hvorefter Skole- og Børneudvalget har fundet pengene til at realisere forslaget.

Plads til alle børn
Udvalgsformanden understreger samtidig, at ingen familier skal holde deres børn hjemme for at hjælpe kommunen:

”Jeg har godt set i dagspressen, at nogle kommuner mangler plads til børnene. Det gør vi ikke i Greve, og ingen børn kommer til ulejlighed. Vi har plads til alle”, siger Claus Jensen.

De familier, som ikke kan bruge dagtilbuddene på grund af sundhedsmyndighedernes vejledning, kan henvende sig til deres barns institutionsleder, som vil tage sig af den videre behandling.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen