Olsbækengen bliver til oplevelsesrigt naturområde

Olsbækengen

Sådan er planerne for Olsbækengen.

Olsbækengen bliver til oplevelsesrigt naturområde

Padder, vilde bier og blomstrende buske bliver en del af naturområdet Olsbækengen.

Olsbækengen er lige nu en eng med græs. I fremtiden bliver Olsbækengen en blomstrende oase med fokus på biodiversitet og mulighed for naturoplevelser for Greveborgerne.

“I Greve sukker mange efter flere åndehuller. Olsbækengen er et af kommunens åndehuller, og nu giver vi planter, dyr og insekter ekstra gode vilkår samtidig med, at borgerne får mulighed for at nyde den rige natur”, siger Mortan Martinsson, formand for Teknik & Miljøudvalget, som vedtog projektet efter indstilling fra Greve Kommunes Natur- og Miljøråd.

Plads til padder
Olsbækengen vil blandt andet få etableret en sø med platforme, hvorfra man kan kigge på livet i vandet. Der skal graves et vandhul til frøer og andre padder. En del af engen bliver til en kvægfold med nogle få dyr, som vil medvirke til at give engen et mere naturligt planteliv. Et andet sted bliver der anlagt en 3000 kvadratmeter stor blomstereng med frugtræer og buske, som insekterne kan trives i. En gangbro skal give fodgængere mulighed for at komme tørskoet over Olsbækken og til søen. Desuden bliver der lavet en udsigtsbakke og et sted med udendørs motionsredskaber.

Mere biodiversitet
Projektet er lavet på baggrund af byrådets naturpulje på 500.000 kroner til et projekt, der skal bruges til et projekt, som “øger biodiversiteten, fremme naturoplevelser, inddrager frivillige og ansporer til at færdes i naturen”.

Lige nu er projektet i høring indtil 12. maj hos naboer og grundejere langs engen. Planen er, at projektet skal blive en realitet i løbet af 2020.

Hele projektet kan ses på Greve Kommunes hjemmeside

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen