Nyt tilbud til forældre med skæve arbejdstider

Børn i kombinationstilbud kan både være en del af børnegruppen i et dagtilbud som her på billedet og blive passet privat, når forældrene er på arbejde.

Nyt tilbud til forældre med skæve arbejdstider

Forældre til mindre børn får nu nye muligheder for pasning uden for daginstitutionernes normale åbningstid.

Forældre får nu mulighed for, at deres barn kan gå i en daginstitution samtidig med, at forældrene får tilskud til at få barnet passet uden for normal åbningstid. Forældrene vælger selv, hvem de vil have til at passe barnet, når de har brug for pasning uden for åbningstiden. Tilbuddet hedder et kombinationstilbud og er en kombination af en dagtilbudsplads og fleksibel pasning.

“Det er rigtig godt, at der nu er en mulighed for, at børn kan gå i deres trygge og vante daginstitution og samtidig blive passet af en person de kender, når forældrene arbejder på skæve tidspunkter”, siger skole- og børneudvalgsformand Claus Jensen.

Forældrene skal kunne dokumentere, at de har et arbejde, der gør, at de har behov for pasning udenfor daginstitutionens almindelige åbningstid. De skal mindst have et pasningsbehov på ti timer i gennemsnit om ugen, og så må kombinationstilbuddet samlet set ikke overstige, hvad der svarer til en fuldtidsplads i en daginstitution.

Kommunen skal ifølge dagtilbudsloven godkende pasningsaftalen mellem forældrene og den fleksible børnepasser og føre tilsyn med ordningen. Det er et krav, at der tales dansk i den fleksible pasningsordning.

Fakta:

Hvis begge forældre eller en eneforsørger har et arbejdsbetinget behov, har de ret til et kombinationstilbud. Forældrenes dokumentationen for, at de har et arbejdsbetinget behov, kan fx bestå af en arbejdsgivererklæring, vagtplaner eller lignende, som skal indsendes i forbindelse med ansøgningen.

Det er Greve Kommune, der skal godkende ansøgninger om kombinationstilbud. Ansøgningsproceduren for kombinationstilbuddet vil blive lagt på Greve Kommunes hjemmeside i august 2018.

 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top