Nyt byråd skal beslutte om møder skal streames

LIVESTREAMING

Under nedlukningen har det været let at følge byrådsmøder på zoom. Nu drøfter politikerne, om de fysiske byrådsmøder også skal kunne ses online

Nyt byråd skal beslutte om møder skal streames

Streaming af fysiske byrådsmøder var på dagsordenen i går aftes. Pengene blev afsat, men det kommende byråd får lov til at tage den endelige beslutning.

 

Under corona-nedlukningen mødtes Greves politikere til byrådsmøder på zoom, og møderne blev samtidig sendt live på facebook. Flere borgere og politikere har rost den lette adgang til at overvære et byrådsmøde, så mandag drøftede politikerne, om kommunen skal investere i udstyr til streaming, så borgerne også kan følge med i fysiske byrådsmøder hjemme fra skærmen.

 

Endelig beslutning efter valg
Politikerne endte med at afsætte penge til at købe en streamings-løsning, men de valgte også, at den endelige beslutning skal tages af det byråd, som bliver valgt ved kommunalvalget i november 2021.

“Det er afgørende for demokratiet, at borgerne følger med i de lokale beslutninger. Det er der heldigvis mange som allerede gør ved at læse dagsordener og møde op som tilhørere til de fysiske byrådsmøder. Jeg er også positiv over for tanken om, at endnu flere kan følge med, hvis vi også live-streamer de fysiske byrådsmøder. Men lige nu er vi så tæt på et valg, at vi synes, det er rigtigst, at det bliver politikerne i det nye byråd, som beslutter, hvordan de vil have det”, siger borgmester Pernille Beckmann.

Politikerne drøftede forskellige modeller for, hvordan optagelserne kunne ske, og de afsatte penge til en løsning med diskrete fjernstyrede robotkameraer fastinstallerede i byrådssalen. 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen