Mosedeskolen indretter med klatrevægge, netlandskaber og rutsjebaner

børn i net Mosede  Top

Mosedeskolen indretter med klatrevægge, netlandskaber og rutsjebaner

To gamle gymnastiksale og en slidt gammel festsal er som forvandlet. Brandstænger, klatrevægge, rutsjebaner og netlandskaber er, hvad Mosedeskolen præsenterede i fredags. For hvad der normalt kun findes i et legeland, er nu en del af en hverdag med aktivitet og fysisk udfoldelse for eleverne på Mosedeskolen.

Elever fra Mosedeskolen lå og så med fra de nye net, som er spændt ud imellem etagerne i den gamle gymnastiksal. De så ned på de mange gæster, som var på besøg i fredags for at indvie det nye legelandslignende aktivitetslandskab. Ved indvielsen deltog både undervisningsminister Merete Riisager og Greve Kommunes borgmester Pernille Beckmann. Hun var meget imponeret:

”Velkommen til det mest fantastiske rum jeg nogensinde har set. Jeg tror, at mange børn er misundelige på jer, og jeg er pavestolt, af at vi i Greve kan præsentere sådanne faciliteter for vores skoleelever,” sagde borgmester Pernille Beckmann i sin tale ved indvielsen.

Men det er ikke kun gymnastiksalen på Mosedeskolen, som er bygget om. Også festsalen er åbnet op og omdannet til et rum, som indbyder til både leg, lektier og teater på scenen. Derudover er det gamle billedkunstlokale ombygget med spejlvæg og måtter på gulvet, så det kan bruges til dans, karate eller yoga. Og den lange gang langs hallerne på underetagen er omdannet til en løbebane med avanceret lysteknik, som viser løberens hastighed målt op imod forskellige dyr.

Mosedeskolen er én af seks skoler, som er nøje udvalgt til at være en del af skole+ ordningen. Projektet skal vise vejen for andre skoler, og inspirere til hvordan man kan inddrage idræt og bevægelse både i skoletiden og fritiden. Samtidig skal projektet åbne skolerne op for foreningslivet og det øvrige lokalsamfund.

Bag projektet står Greve Kommune sammen med kampagnen Skole+ som består af Lokale og Anlægsforeningen, Danmarks idrætsforbund og Realdania.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen