Klar til privat daginstitution i Hundige

Den kommende daginstitution skal ligge i det markerede område i Hundige Øst.

Klar til privat daginstitution i Hundige

Greve Kommune sætter nu jord til salg for en køber, som vil etablere en privat daginstitution.

Byrådet vedtog mandag, at en del af jorden på Frydenhøj Allé tæt på Hundige Station skal sættes til salg. Betingelsen for at købe jorden er, at køberen bygger en privat daginstitution med plads til 120 børn.

“Vi vil styrke familiernes frie valg, når de skal tilrettelægge deres hverdag. Det her er et skridt i den retning. Samtidig kan en privat daginstitution også bidrage med ny viden og ny inspiration til gavn for alle vores daginstitutioner,” siger borgmester Pernille Beckmann.

Børnetallet i Greve stiger, og der bliver brug for flere nye daginstitutioner i de kommende år. Og en af dem skal altså være en ny privat daginstitution, har politikerne bag budgetforliget for 2021 besluttet.

Daginstitutionen kommer til at ligge i et område, hvor der blandt andet bliver bygget et nyt friplejehjem og nye boliger. Desuden lukker den lokale kommunale daginstitution Solsikken.

Den nye private daginstitution skal leve op til kommunens krav, men når det er på plads, kan den også vælge at gøre mange ting på andre og nye måder. Den får heller ikke automatisk tildelt børn gennem kommunens pladsanvisning, men skal selv gøre reklame for tilbuddet, hvorefter forældrene kan skrive deres barn op til en plads.

Jorden bliver udbudt til salg nu, og daginstitutionen skal efter planen tage imod børn og voksne i begyndelsen af 2024.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top