Hjælp til Greveborgere med bekymring for demens
I Greve Kommune er der 800 borgere med demens, men det er kun de 500, som får hjælp og støtte.
Borgere med begyndende demens får et langt bedre forløb, hvis de tidligt i sygdommen får hjælp af professionelle. Sådan er erfaringerne hos Greve Kommunes demensenhed, og derfor arbejder de på at få kontakt med alle de borgere, der har sygdommen.
“I Greve Kommune har demensenheden kontakt med cirka 500 borgere med demenssygdom, men vi ved, at der statistisk set må være cirka 300 flere. Dem vil vi meget gerne i kontakt med, så de og deres pårørende kan få hjælp og støtte”, siger ældrechef i Greve Kommune, Susanne Ormstrup.
I uge 38 er der i hele Danmark fokus på demens i den såkaldte huskeuge, og i Greve bruger kommunens demenskoordinatorer anledningen til at dele ud af deres viden til dem, som er berørt af demens i familien eller dem, som har mistanke om en eventuel begyndende demenssygdom.
“Helt uforpligtende kan Greveborgerne få mere at vide om demenssygdomme og om kommunens tilbud og muligheder til demensramte og deres pårørende”, siger Susanne Ormstrup.
For eksempel kan man få en snak med demenskoordinatorerne, når de står i på Greve Bibliotek ved Waves og i Greve Midtby Center.
Derudover er Huskeugen også en anledning til at holde ekstra mange arrangementer, hvor borgere og pårørende med demens tæt inde på livet kan mødes og være sammen. Alle arrangementerne kan ses på Greve Kommunes hjemmeside www.greve.dk/huskeugen
Her kan du mødes demenskoordinatorerne
Onsdag den 18. september, Greve bibliotek, klokken 10-13 og 16-19.
Torsdag den 19. september, Greve Midtby Center, klokken 11-13