Direktionen fremlægger budgetforslag

Tidslinje Stor

Budgetprocessen er lang, og lige nu er Greve Kommune nået til, at direktionen fremlægger sit forslag til et budget for byrådet.

Direktionen fremlægger budgetforslag

I aften fremlægger Greve Kommunes direktion sit forslag til et budget for byrådet.

Om kort tid skal byrådet i Greve vedtage kommunens budget. Det toårige budget fra sidste år skal justeres, og der er brug for at finde 43,5 millioner kroner for at få pengene til at passe.

Det er fast praksis, at budgetforhandlingerne begynder med, at direktionen fremlægger sit forslag til at budget i balance. Det er et forslag, som byrådspolitikerne kan forholde sig til, før de skal forhandle og vedtage et endeligt budget.

“I direktionens forslag har vi både udvalgt områder, hvor kommunen kan spare eller effektivisere. Og vi har udvalgt områder, hvor kommunen kan investere”, siger kommunaldirektør Claus Thykjær.

Ny regering betyder forsinkede tal
Budgetforhandlingerne i år er anderledes, fordi kommunerne kender deres udgifter og ved, hvor de stiger. Indtægterne er derimod bestemt af den kommuneaftale, som først blev lavet i sidste uge af den nye regering og alle kommunerne.

Pengene fra kommuneaftalen er endnu ikke delt ud på de enkelte kommuner, så i Greve kender direktører og politikere først de præcise tal på plussiden, lige før budgetforhandlingerne i slutningen af september.

“Det er de vilkår vi arbejder med i år, så vi har måttet tage udgangspunkt i realistiske skøn”, siger kommunaldirektøren.

På vej til et endelige budget
Direktionens forslag til et budget kommer nu i høring hos kommunens høringsberettigede råd, nævn og kommissioner samt hos kommunens samarbejdsorganisation – det såkaldte MED-system.
De endelige indtægtstal for Greve Kommune vil være klar i slutningen af september, før byrådet mødes for at forhandle det endelige budget den 27. september. Derefter kommer budgettet i høring, og til sidst bliver det andenbehandlet den 4. november, hvorefter det er vedtaget.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen