Her kan du få hjælp under coronakrisen

Coronanetværk

Hjemmeplejen omdeler nu tilbud om hjælp fra Røde Kors og Ældresagen under coronakrisen.

Her kan du få hjælp under coronakrisen

Herunder kan du læse, hvad Røde Kors og Ældresagen tilbyder under coronakrisen.

Røde Kors hjælpenetværk:

Røde Kors hjælpenetværket kan for eksempel hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål. Bemærk vores hjælp omfatter IKKE børnepasning. 

Du kan få hjælp via Hjælpenetværket hvis du:

  • Er ældre og føler dig i risiko for at blive smittet.
  • Er særlig udsat fx pga. sygdom fx hjertekarsygdom, lungesygdom, nedsat immunforsvar og kræft) og derfor har valgt at gå i selvisolation.
  • Er mistænkt for at være smittet og er derfor i hjemmekarantæne.
  • Er syg af Coronavirus og er derfor i hjemmekarantæne.

Kan du svare ja til én af ovenstående, så ring eller skriv dig op via formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi følger alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og andre relevante myndigheder. 

Telefonen er åben fra 9-19 mandag til søndag: 35 29 96 60

Ældresagen:

Ældre Sagen er delvis aktiv på de social humanitære aktiviteter ”Besøgsvenner” og ”Hjælpende Hænder”, men det er op til kontaktpersonen og den frivillige at vurdere, om vi kan efterkomme en henvendelse i lukkeperioden foreløbig frem til 1. juni.

 Vi følger alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og relevante myndigheder.

Tilbuddene gælder alle uanset medlemskab af Ældre Sagen og er gratis med mindre andet er oplyst. Er du i tvivl om hvilket tilbud, du kan have glæde af, kontakter du Gurli Dam på tlf.nr. 2910 2458 eller e- mail: s-h@senior-i-greve.dk

  • Morgenring—Tryghedsopkald Det er dejligt og trygt at blive ringet op hver morgen og høre en stemme, man kender sige ”god morgen”. Og så er det hyggeligt at starte dagen med en lille snak over telefonen. Få mere at vide på tlf. 2910 6938.
  • Hjælpende hænder Har du en lille opgave, som du ikke selv kan klare, fx slå et søm i væggen, flytte et mindre møbel, skifte en sikring, sy en knap i, ændre fjernsynets indstillinger m.m. så er der hjælp at hente. Få mere at vide på tlf. 2911 2563.
  • Seniorvejledning Synes du også det kan være svært at forstå brevet fra kommunen, hospitalet, osv. Så har vi en vejleder som stiller sin viden, erfaring og støtte til rådighed for dig. Få mere at vide på tlf. 2446 3258 / 4390 3258.
  • Bisidder Vil det hjælpe dig at have en uvildig person med før, under og efter en samtale med fx din læge, sagsbehandler eller en anden ”offentlig” institution, så har vi en bisidder, som kan være dine ekstra ører. Få mere at vide på tlf. 2446 3258 / 4390 3258.
  • IT-hjælp: Vi arbejder på at oprette en hotline support. Følg med på hjemmesiden.

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte Ældre Sagens formand i Greve

Anne Grethe Krogager på tlf. 3034 2277 eller E-Mail fm.greve.253@aeldresagen.dk

 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen