Greve Kommune får nye muligheder med regeringsudspil

DJI_0024.JPG

Greve Kommune får nye muligheder med regeringsudspil

Mere byggeri i Tune, mere plads til erhverv og helt nye muligheder i Greve Marina. Greve Kommune er tilfreds med regeringens modernisering af Fingerplanen.

I denne uge har Greve Kommune fået hele tre gode nyheder fra regeringen. Det var erhvervsminister Rasmus Jarlov, som overleverede dem under et kort besøg i kommunen.

“Jeg er meget glad og tilfreds med at regeringen nu løsner tøjlerne lidt, så vi i Greve kan udvikle kommunen til gavn for borgere, erhvervsliv og turister,” siger Pernille Beckmann.

Først og fremmest er støjzonen omkring Roskilde Lufthavn blevet mindre restriktiv, og det betyder, at der kan bygges i området omkring Tune-hallen. For eksempel er det nu muligt at bygge et plejecenter.

Dernæst får erhvervslivet mere plads, fordi kommunen får mulighed for at bruge det indeklemte område mellem Køge Bugt Motorvej, Ringstedbanen og Kildebrøndevej til virksomheder inden for transport- og logistik.

Og så får borgere og turister mulighed for at få endnu flere oplevelser på Greve Marina, hvor kommunen kommer lidt tættere på at kunne lave strandpromenade og overnatningssteder. Det forudsætter dog også, at Kystdirektoratet siger ja til at ophæve strandbeskyttelseslinjen.

Rasmus Jarlov afleverede nyheden med et stort smil, og Greve Kommune tager imod gaven med både glæde og forbehold, fortæller borgmester Pernille Beckmann.

“De her muligheder har vi arbejdet for meget længe, og vi har samtidig taget hensyn til miljøet ved at udlægge andre arealer til grønne områder. Nu skal vi beslutte hvordan og hvornår vi vil udnytte de nye muligheder. Det er glædeligt. Bagsiden er, at det samlede udspil generelt giver flere fordele til erhvervslivet i hovedstaden end til os i Greve. Desuden er der også planer om en Ring-5-motorvej, som kan ende med at skære igennem kommunen. Det er jeg imod,” siger hun.

De nye muligheder er et resultat af, at regeringen har revideret den såkaldte Fingerplan. Fingerplanen gælder for hovedstadsområdet og fastlægger de overordnede rammer for blandt andet byudvikling og hvor der skal væres større grønne områder.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen