Derfor lukker Børnehus Syd

Læs alle sagens dokumenter.

Derfor lukker Børnehus Syd

I mandags besluttede byrådet i Greve Kommune at stoppe driftstilskuddet til Børnehus Syd og dermed vil den selvejende institution reelt lukke.

Flere forældre har reageret med undren og vrede, og de har blandt andet henvendt sig på Greve Kommunes facebook, til Børnehus Syd og til rådhuset. 

Nu offentliggør Greve Kommune de dokumenter og bilag, som ligger til grund for beslutningen i håb om, at den bliver lettere at acceptere.  

Problemerne
Af dokumenterne fremgår det, at Greve Kommunes pædagogiske fagfolk længe har været bekymrede for børnenes trivsel. Af samme grund har kommunen både holdt ekstra øje med institutionen og tilført ekstra pædagogisk personale ad flere omgange. De mange indsatser siden 2016 bliver gennemgået i Bilag A

Grundlæggende er problemet, at meget få af børnene er i en alderssvarende udvikling. Kun to ud af 40 børn trives og udvikler sig sådan som de skal. 

Børnehus Syds leder og medarbejdere har arbejdet hårdt for at give børnene den voksenkontakt og den pædagogiske støtte, de har brug for. Lukningen er ikke en kritik af det pædagogiske personale, men en erkendelse af, at problemerne er for store. 

Til nye daginstitutioner
Derfor vil kommunen nu fordele børnene ud på flere forskellige institutioner. Børnene bliver flyttet til flere forskellige steder, for at de hurtigt kan komme ind i mere almindelige børnegrupper og for at det pædagogiske personale kan klare opgaven. Greve Kommune har nogle regler for, hvordan børn kan fordeles – blandt andet må der ikke være mere end 25 procent tosprogede børn i en daginstitution. Reglerne bliver gennemgået i Bilag C

Økonomien 
I Bilag B kan man læse, at kommunen først kan stoppe driftstilskuddet pr 1. oktober, men at kommunen vil forsøge at flytte børnene meget før i håb om, at de hurtigt vil komme ind i en sundere udvikling. Dermed kan kommunen ende med at betale penge til Børnehus Syd, selvom der ikke længere er nogen børn i huset. Den udgift er politikerne klar over. Det vigtigste er, at børnene kommer ind i en bedre udvikling. I dokumentet her bliver de økonomiske konsekvenser gennemgået. 

Spørgsmål er velkomne
Når alt det er sagt, har mange familier været glade for Børnehus Syd, og de er forståeligt nok frustrerede over beslutningen. Hvis familierne har brug for en snak eller et svar på spørgsmål i den anledning er de velkomne til at kontakte chef for Center for Dagtilbud & Skoler, Klaus Øvre Bentsen, på kob@greve.dk. 

Læs pressemeddelelsen om lukningen.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top