De ældre mærker stadig coronakrisen hver dag

John Framvig må fortsat besøge sin kone Merete Fremvig udendørs i havepavillonen på Nældebjerg Plejecenter.

De ældre mærker stadig coronakrisen hver dag

De fleste Greveborgere har fået hverdagen tilbage, men de ældre skal stadig passe på.

Mens de fleste har fokus på genåbning, er der fortsat ekstra stille på plejecentrene i Greve og alle andre steder i landet. Sundhedsstyrelsen har nemlig stadig lukket ned for besøg på indendørs på alle danske plejecentre, ligesom de frivillige ikke længere kan arrangere banko og andre aktiviteter for ældre.

Smitte kan blusse op
“Coronasmitten kan blusse op igen, og derfor må vores ældre og deres pårørende stadig leve med, at de skal overholde mange regler for samvær. De kan for eksempel stadig kun mødes med familie og venner på særligt indrettede besøgspladser udendørs og med afstand”, siger Martin Nordentoft Rasmussen, chef for Center for Sundhed & Pleje.

Kun sengeliggende og døende borgere på plejecentrene kan få besøg indendørs i deres egne stuer. Ligesom plejecentrene heller ikke har åbnet dagcentre for ældre borgere udefra.

Besøg og opkald er vigtige
“Vi er fortsat nødt til at tage coronasmitten meget alvorligt, og derfor er plejecentrene stort set lukkede for alle andre end medarbejdere. Til gengæld er vi meget glade for, at det indtil nu er lykkes at holde coronasmitten væk fra vores ældre i Greve Kommune”, siger Martin Nordentoft Rasmussen.

Han opfordrer alle pårørende til at blive ved med at huske de ældre med telefonopkald, breve og naturligvis besøg udendørs.

“Det kan være svært at mødes med pårørende, når der både skal være afstand og pleksiglas imellem. Men de ældre har brug for, at vi gør det alligevel. Hverdagen er meget stille på plejecentrene og i ældreboligerne, og vi må hjælpe de ældre med at komme igennem krisen med både livet og humøret i behold”, siger han.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top