Byråd råber vagt i gevær: Tune er truet

IMG 6622

Byrådet advarer mod, at grusgravning vil betyde tung trafik, støj og støv i Tune.

Byråd råber vagt i gevær: Tune er truet

Revideret råstofplan truer hverdagen, skolegangen og vandforsyningen i Tune Landsby.

På vegne af byrådet sender borgmester Pernille Beckmann nu en officiel protest til Region Sjælland, der har offentliggjort planer om at grave grus helt tæt på Tune Landsby. 

“Vi frygter, at Tune By og specielt Tune Skole vil blive for belastet af støv- og støjgener. Vi frygter, at Tune By får øget gennemfart af tunge lastbiler. Og vi frygter, at Tune på sigt kan miste sin vandforsyning,” skriver borgmesteren blandt andet i brevet. 

Grusgravning helt op til idrætsanlæg
Region Sjælland har sendt en revideret råstofplan i høring og ifølge den, skal der kunne graves grus helt op til Tune By, Tune Skole og skolens idrætsanlæg.  

Grusgraven vil både betyde ekstra støv og støj i klasseværelserne, og så vil det betyde tung lastbiltrafik tæt på landsbyens 5000 borgere. 

Hårdt prøvet landsby
Tune er i forvejen belastet af støj fra lufthavnen, der for eksempel betyder, at der ikke kan bygges et plejecenter til borgerne i byen. Hvis motorvejen Ring 5 bliver til virkelighed, vil det også ramme Tuneborgerne.  

“Øget råstofudvinding vil give urimelige gener for en i forvejen hårdt prøvet landsby,” skriver borgmester Pernille Beckmann. 

Drikkevand er truet
Desuden vil den udvidede grusgrav true drikkevandet fra Tune Vandværk, for området er vigtigt for dannelse af drikkevand, og gruset beskytter drikkevandet mod forurening udefra.  

Borgmester Pernille Beckmann efterlyser at de forskellige statslige myndigheder koordinerer, hvad en landsby som Tune kan udsættes for. 

Region Sjælland har sendt den reviderede råstofplan i høring, og Greve Kommune har afgivet høringssvar i tillæg til brevet fra kommunens byråd og borgmester. 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen