Byråd protesterer: Private daginstitutioner bør få del i ekstra penge

18

Greve Privatskoles børnehave er en af de institutioner, som ikke må få del i penge til minimumsnormeringer.

Byråd protesterer: Private daginstitutioner bør få del i ekstra penge

Greve Byråd kritiserer et flertal i Folketinget, fordi private daginstitutioner ikke får del i penge til minimumsnormeringer.

Greve Kommune modtager et tilskud fra staten på 4,6 millioner kroner i år til øgede normeringer. Pengene skal bruges på pædagogisk personale i kommunale daginstitutioner, selvejende daginstitutioner og udliciterede daginstitutioner. Pengene må til gengæld ikke bruges i private daginstitutioner.

Enigt byråd protesterer
Den fordeling harmer et flertal i byrådet, deriblandt Claus Jensen, formand for Skole- og Børneudvalget:

“Vores private daginstitutioner er en vigtig del af kommunens tilbud til børnefamilier i Greve. Jeg kender dem som ambitiøse og professionelle, og jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor de ikke skal have en fair del af pengene fra staten til at sikre flere voksne i daginstitutionerne”, siger han.

Urimelig forskelsbehandling
Derfor sender byrådet nu en officiel protest til et flertal i Folketinget.

“Vi tror på, at det er vigtigt at vi har forskellige pasningstilbud med forskellige profiler – og derfor skal vi ikke forskelsbehandle daginstitutionerne”, siger Claus Jensen.

Model forfordeling af penge
På byrådsmødet i mandags blev tilskuddet drøftet, og politikerne besluttede en model for, hvordan Greve Kommunes andel af pengene til et normeringsløft skal fordeles til de kommunale og selvejende institutioner.

I år får Greve Kommune 4,6 millioner kroner fra staten. I de kommende år modtager kommunerne et stigende beløb, sådan at kommunerne løbende kan øge normeringerne frem mod 2025, hvor der skal være en voksen pr tre børn i vuggestuer og en voksen pr seks børn i børnehaver.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen