Beredskab 4K får flere muskler

IMG 1278

Beredskabskommissionen har besluttet, at Beredskab 4K skal have mere udstyr og mandskab.

Beredskab 4K får flere muskler

Beredskabet for Greve, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner opgraderer på en række områder.

Flere brandfolk, ny brandudrustning og nyt materiel. Det skal alt sammen være med til at styrke Beredskab 4K, som siden nytåret har passet på borgere i Greve, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner. Det besluttede en enig beredskabskommission tirsdag formiddag, og det er i den grad noget, som vækker begejstring hos borgmestrene i de fire kommuner.

”Det er essentielt, at vores beredskab har de bedst mulige forudsætninger for at kunne passe på vores borgere. Derfor er jeg rigtig glad for, at de nu får tilført en række ressourcer. Jeg er sikker på, at det vil øge trygheden for borgere og virksomheder i kommunerne”, siger borgmester i Greve Kommune og formand for beredskabet, Pernille Beckmann.

Flere fuldtidsansatte brandfolk
Et af de mange nye opgraderinger sker på personalefronten. Her bliver der opgraderet med yderligere to brandfolk på fuldtid. I øjeblikket består brandberedskabet af otte brandfolk på fuldtidsvagt og otte brandfolk på tilkaldevagt. Men fremover vil der altså være 10 brandfolk på fuldtid.

”Det kommer reelt til at betyde, at beredskabet fremover kan rykke ud med to køretøjer på et minut i hele området, hvor det i dag tager fem minutter for køretøj nummer to at komme afsted. Det har stor betydning i kritiske situationer, hvor minutter kan være afgørende”, siger borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler.

Ensartede brandudrustninger
Brandfolkene kan også se frem til nye, tidssvarende brandudrustninger. De er udvalgt i samarbejde mellem Beredskab 4K og Falck med fokus på brandfolkenes sikkerhed og arbejdsmiljø. Dertil får hjelmene en ensartet farve, så brandfolkene har et ensartet udtryk ude på skadestederne.

“Korpsånden er vigtig, og derfor giver det også mening med mere ensartet udrustning. Så kan borgerne også lynhurtigt se, at deres beredskabsfolk er på pletten”, siger borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen.

Opgraderet materiel
Udover de ekstra brandfolk og nye brandudrustninger bliver der også afsat penge til at udskifte en del af brandstationernes materiel. Det drejer sig blandt andet om en ny såkaldt springpude, nye stiger og et oppusteligt telt med indbygget bruser til indsatser med kemikalier. Dertil kommer der nyt radioudstyr til røgdykkere, så de bedre kan kommunikere, og en række mindre udskiftninger af andet værktøj.

“Når uheldet er ude, skal udstyret være i top. Derfor er det meget glædeligt, at vores brandfolk nu får adgang til helt nye redskaber”, siger borgmester i Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp

Beredskab 4K blev skabt af de fire kommuner Greve, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk, som forlod daværende Østsjællands Beredskab for at lave et beredskab med bedre service til borgerne og dermed mere tryghed i de fire kommuner.

Der er i alt afsat 15 millioner kroner over de kommende seks år til opgraderingerne. Ændringerne indføres løbende, og bemandingen er på plads senest ved årsskiftet.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen