Tre nominerede til Handicapprisen | Nyheder

Den 3. december bliver handicapprisen uddelt af Fredericia Kommune og Handicaprådet.

”Jeg er rigtig glad for, at vi i år har modtaget 11 indstillinger til prisen. Det er alle nogle rigtig gode indstillinger, og de viser, at der er rigtig mange gode folk i vores kommune, som virkelig gør en indsats for at inkludere handicappede borgere som en aktiv del i samfundet”, siger formanden for Handicaprådet Niklas Andersen.

De nominerede til prisen er:

 • G94`s Multihold
  Med indstillingen af G94’s Multihold siger forældre tak. På Multiholdet er der plads til forskellighed – og alle er velkomne.
  I indstillingen står der blandt andet:
  ”På Multiholdet er der plads til forskellighed – og alle er velkomne. Her er kram, anerkendelse og godt humør i rigelige mængder, og efter træningen går alle glade og trætte hjem. Men også på de øvrige hold bydes børn/unge med særlige behov velkommen; vi har på fornemmelsen, at foreningen ‘blot’ sætter endnu en hjælpetræner på holdet til at støtte og vejlede. På denne måde har vores datter også prøvet kræfter med både springgymnastik og dans – og hun elsker det.
   
 • Vestbyens Herretøj
  Med indstillingen af Vestbyens Herretøj sætter botilbuddene fokus på den rummelige service, som butikken giver kunderne.
  I indstillingen står der blandt andet:
  ”I Vestbyens Herretøjs butik tilgodeser Henrik og det øvrige personale i særlig grad mennesker med handicaps. Ud over at de yder en fremragende service, sørger de for, at beboerne på Kobbelgaarden 3 og Ullerupdalvej 90-96 får en rigtig, rigtig god oplevelse. Beboerne er både fysisk og psykisk udfordret, og Henrik og hans personale formår at tage udgangspunkt i den enkelte borger, som bliver set, hørt og husket ved navn. For beboerne kan det nemt blive næsten uoverskueligt at få prøvet tøj, så det gør en forskel, at personalet giver sig god tid til at vejlede – altid med godt humør og friske bemærkninger”.
   
 • Kristine Petersen for Grow Your Life
  Kristine er daglig koordinator for en gruppe lettere udviklingshæmmede i Fredericia i Grow Your Life – et aktivitets- og fritidstilbud under Frivilligcenter Fredericia,
  I indstillingen står der blandt andet:
  ”Kristine er meget rummelig og selv under ’Coranaen’ sikrer hun sammenhold. Det har været nødvendigt at tænke ’ud af boksen’ her under Covid-19, og Kristine har – med input fra borgere og frivillige – været god til at arrangere forskellige ’sammen-hver-for-sig’-aktiviteter, fx banko og quiz via Messenger, uddeling af hyggeposer og pizza m.v. Dermed har hun og de frivillige opretholdt kontakten til borgerne, og været med til at mindske den følelse af ensomhed, som mange mennesker har følt her under pandemien”.

En stor tak skal der lyde til alle de indstillede
Både Handicaprådet og Senior- og Handicapudvalget et meget glade for alle indstillingerne, som der er kommet, og skylder alle en stor tak.

“Det er virkelig gode indstillinger, der er kommet. De afspejler meget godt, at det er ikke størrelsen på indsatsen, der tæller. Selv en lille indsats, som mange måske ikke lægger mærke til i hverdagen, kan gøre en stor forskel for livskvaliteten hos mennesker med et handicap. Vi vil gerne være en kommune for alle, med lige vilkår for alle vores borgere. Jeg vil gerne sige alle indstillede kandidater til handicapprisen tak, fordi de er med til at skabe ligeværd og lige muligheder for alle”, siger formand for Senior- og Handicapudvalget, Lars Ejby

Hvem vinder Handicapprisen?
Vinderen afsløres den 3. december på FN’s Internationale Handicap dag. På grund af smittefaren med corona, bliver prisen ikke uddelt ved et socialt arrangement. I stedet bliver der produceret en lille hyldest film, der kan ses på fredericia.dk fra den 3. december kl. xx. Handicapprisen er et diplom og en kunstpokal.
 

 

 

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen