Kommunale shelters blev brugt flittigt i 2022 | Nyheder

Frisk luft, fantastisk natur og en forrygende nattesøvn.

Så kort kan en overnatning i et shelter opsummeres. Sådan en oplevelse var der mange, der benyttede sig af i 2022. Hele 2.538 personer tilbragte natten i et af de 14 kommunale shelters.

”Den flittige brug af shelters vidner om, at der er stor interesse for naturen og friluftsliv, og vi oplever, at mange familier ser friluftslivet som en måde at få mere nærvær, fred og ro ind i hverdagslivet. Vores shelterpladser giver netop mulighed for friluftsliv og er med til at give flere borgere og turister gode oplevelser i vores natur, så jeg er selvsagt glad for at kunne se, at den mulighed også bliver benyttet i stor stil, siger Tommy Rachlitz, formand for Klima-, Energi- og Miljøudvalget.

Fredericia Kommune har de senere år arbejdet på at få etableret sovepladser i det fri. Der er i dag 14 shelters fordelt på fire shelterpladser.

I 2020 blev der etableret et bookingsystem, der giver mulighed for at booke overnatning, så man er sikker på, at pladsen ikke er optaget.

Et super tilbud til turister og fredericianere

Det mest populære shelterområde i 2022 var Trelde Næs Syd, hvor knap tusind bookede overnatning.

”Det er et super tilbud til både fredericianere og turister. Er man eksempelvis på vandre- eller cykeltur, så er det rart at vide, at man har booket en overnatningsplads, så man er sikker på, at der er ledig plads. Det er dejligt med et lunt hotelværelse, men der er også nogle ferieformer, der passer bedre til shelterovernatning, ligesom der er mennesker, der sætter pris på en anden oplevelse. Det er vi glade for, at vi også kan tilbyde, ” siger Susanne Eilersen, formand for Bosætnings- og Turismeudvalget.

Overnatninger:

Opgjort for 7/12 2021 til 13/12 2022

 

Shelterplads:

Trelde Næs Syd: 940 overnatninger.

Trelde Næs Nord: 521 overnatninger.

Madsbyparken: 368 overnatninger.

Skærbæk Strand: 709 overnatninger.

De 14 shelters kan booke her: https://bookenshelter.dk/fyn/find-en-shelter/?from=home

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top