Fredericia deltager nu aktivt i smitteopsporingen | Nyheder

Regeringen og KL har aftalt, at kommunerne kan spille en større rolle i smitteopsporingen og dermed være med til at bryde endnu flere smittekæder. Fredericia Kommunen har valgt at deltage aktivt i smitteopsporingen og har indgået en samarbejdsaftale med Styrelsen for Patiensikkerhed.

”Et af de vigtigste våben imod corona er smitteopsporing. Det er et effektivt middel til at få brudt smittekæderne, og derfor er jeg glad for, at vi nu er en aktiv del af den nationale smitteopsporing. Aftalen betyder, at vi deltager i den strukturerede smitteopsporing blandt de smittede borgere, som den nuværende corona-opsporing ikke selv kan få fat i pr telefon”, fortæller borgmester Steen Wrist.

Kommunen har derfor oprettet en kommunal smitteopsporingsenhed på fem personer fra Plejen. Enheden består af to SOSU-assistenter, en ergoterapeut og de to hygiejnesygeplejersker, der bemander vagtfunktionen fra kl. 8-16 alle ugens dage.

Indtil videre drejer det sig kun om de borgere, der ikke er smittet med en variant, som smitteopsporingsenheden skal håndtere. Enhedens opgave bliver at tage kontakt til de smittede borgere som den nationale corona-opsporingen ikke har kunne træffe. Træffes de ikke pr telefon, tager Plejens udekørende personale ud på adressen.

Personale fra den boligsociale helhedsplan vil også hjælpe med at tage ud til borgere, som de i forvejen kender. De vil henvise vedkommende til smitteopsporingsenheden, som vil rådgive om isolation og hjælpe med at smitte-opspore, det vil sige definere og få fat i de nære kontakter til vedkommende.

Derudover skal smitteopsporingsenheden hjælpe de af byens borgere, som er smittede, og som ikke kan isolere sig i hjemmet. Her vil enheden sørge for isolation på et af de hoteller, som Fredericia Kommune har en aftale med.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen