625 millioner til Odenses skoler og lokalområder

Uændret ledighed i Odense

For hele landet er ledighedsprocenten faldet fra 4,5 % i november til 4,4 % i december 2020.

– Ledigheden har været faldende de seneste måneder, og nu har vi ramt et forventeligt, men forhåbentligt midlertidigt, plateau. Vi glæder os alle til, at pandemien slipper sit tag i vores land, og vi igen kan begynde at åbne samfundet mere op. Samtidig ved vi også, at når coronaen engang er slået tilbage, så venter der endnu en kamp. For så skal vi have gang i hjulene, og vi skal have fundet job til de mange mennesker, der på grund af pandemien mistede deres arbejde. Vejen frem er stadig et stort fokus på uddannelse og opkvalificering af ufaglærte, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

Mens ledigheden fra februar 2020 til december 2020 er steget fra 4,8% til 5,3%, så er der stadig job at søge. På Jobnet ligger antallet af opslåede stillinger således lidt over gennemsnittet for de forløbne fem år.

– Det er rigtigt godt, at der stadig er job at søge, og trods nedlukningen og restriktioner f.eks. i forhold til virksomhedspraktikker, så sidder jobrådgivere klar på hjemmekontorerne til at hjælpe de ledige med at komme tilbage i job, siger Brian Dybro.

Odense indtager en 10. plads i ledighedsplaceringen i december 2020. Dvs. Odense har landets 10. højeste ledighedsprocent. I november 2020 havde Odense landets 11. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 5,1 % svarende til 5.023 fuldtidspersoner.

Læs mere på vores hjemmeside

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen