Pulje til bedre tilgængelighed

01. juli 2022

Tilgængelighedspuljen i Aalborg Kommune er nu åben for ansøgninger til forbedringer, der skal imødekomme mangfoldigheden og give folk lige muligheder – blandt andet ude på turistlokationerne.

Corona lægger ikke længere en dæmper på danskernes og nordjydernes eventyrlyst. Og der er lige nu et forøget pres på at gøre blandt andet ferieoplevelserne tilgængelige for så mange som muligt. Nu og frem til 1. september kan man søge om støtte til forbedringer af tilgængeligheden på både byggerier og udearealer i Aalborg Kommunes tilgængelighedspulje.

– Jeg er glad for, at vi igen i år har budget til at støtte de projekter i Aalborg kommune, der vil skabe et mere tilgængeligt og ligeværdigt samfund for alle vores borgere. Vi oplever, at der er stor interesse for at komme ud og opleve vore egne smukke lokaliteter i kommunen og et ønske om at det skal være for alle. Så jeg håber, at folk vil benytte muligheden og ansøge tilgængelighedspuljen, hvis de mener, at der eksempelvis mangler bedre adgangsveje, siddemuligheder eller andre forbedringer, der kan styrke adgangen og oplevelsen på en af vores mange dejlige lokaliteter. Det er vigtigt, at vi skaber adgang for så mange som muligt, siger Jes Lunde rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Tilgængelighedspuljen udlodder i år 250.000 kroner i mangfoldighedens navn. Projekterne skal minimum have et budget på 5.000 kroner for at komme i betragtning. Der kan søges tilskud på op mod 75% af projektbudgettet. Projektet skal omhandle bedre tilgængelighed for en eller flere brugergrupper og projektet skal være åbent for offentligheden.

Teleslynger og udearealer trender

– Vi ser frem til at få nogle interessante ansøgninger, indenfor både nybyggeri, ombygninger og også gerne til vores udearealer. I øjeblikket oplever vi stor efterspørgsel på ting, der kan forbedre mulighederne, når man gerne vil trække borgerne ud til arrangementer – blandt andet i naturen. Det kan være mobile teleslynger eller plankestier, hvor man kan komme rundt på vore smukke naturdestinationer med barnevogn eller i kørestol. Men tilgængelighedspuljen støtter bredt. Det kan også være mødelokaler, der skal gøres allergivenlige, et museum der skal have etableret niveaufri adgang eller et handicaptoilet eller noget helt tredje. Mulighederne er mange, siger Kit Bos, tilgængelighedsrådgiver i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune og opfordrer folk til at give sig i kast med ansøgningen med det samme:

– Jo før jo bedre, for til nogle af projekterne kan vi godt efterspørge tegninger og billeder af eksempelvis bygninger, for bedre at kunne tage stilling og vurdere behov og økonomi. Så skynd jer ind på hjemmesiden herunder.

Du kan læse mere om tilgængelighedspuljen på /politik/udvalg-raad-og-naevn/udvalg/wwwaalborgkommunedktilgaengelig/tilgaengelighedspulje

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top