Nyt, stort og topmoderne læge- og sundhedshus

24. september 2021

Et nyt lægetilbud nær ved pleje- og aktivitetscentret i Storvorde giver borgere mulighed for at møde læger, klinikpartnere og sygeplejersker i nære omgivelser.

Selvom det er ikke noget nyt, at konsultationen er åben i Lægecenter Storvorde, blev flagene alligevel hejst i byen i onsdags, da Sundheds- og Kulturforvaltningens rådmand, Mads Duedahl, som var med til at tage det første spadestik i 2019, med stor glæde endelig kunne klippe snoren til det nye lægecenter- og sundhedshus – den officielle indvielse har ladet vente på sig på grund af hensynet til Covid-19:

– Realiseringen af Lægecenter Storvorde er først og fremmest medvirkende til, at vi har lægedækning i den sydøstlige del af Aalborg. Havde vi ikke lykkes med at rekruttere læger, havde vi haft borgere, der skulle køre 20 til 25 kilometer til nærmeste læge. Det er derfor de ældre og mindst mobile borgere, der får glæde af tilbuddet og det er vi glade for, siger Mads Duedahl.

Indvielsen tiltrak et stort antal lokale borgere, som generelt har taget godt imod det nye tilbud. Storvorde Lægecenter ligger i forbindelse med det lokale plejecenter og Storvorde Sundhedshus, der indeholder flere kommunale sundhedstilbud. Og den nærhed er Jørgen Hein rigtigt glad for, der som rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen også har fulgt processen siden første spadestik i 2019 på Tofthøjvej i Storvorde:

– Nu har vi lægerne klos op ad vores plejecenter. Det samarbejde betyder rigtig meget, idet 80% af vores borgere vælger plejecenterlægen. Det er blandt andet det her rigtig nære sundhedsvæsen, hvor kommunen, regionen og lægecenteret arbejder tæt sammen, der er årsagen til, at vi fik tacklet Corona-situationen rigtig flot, fortæller Jørgen Hein.

At det nye samlede læge- og sundhedstilbud i Storvorde er blevet taget godt imod af borgerne er ikke bare illustreret med flagene i byen. De praktiserende læger kan ikke tage flere patienter ind med de nuværende 5000 tilknyttede patienter. Lægecentret, der har tre faste læger og fem uddannelseslæger tilknyttet, råder over 600 kvadratmeter. Al pladsen er allerede taget i brug, fortæller læge- og Klinikpartner Jakob Klitkou.

Borger Åse Nør, der bor med sin mand i Storvorde, er rigtig glad for, at lægen er rykket tættere på. Det giver tryghed ikke at skulle stå i kø længe, når man skal have fat i lægen, mener hun.

– Det her er et rigtig godt eksempel på, hvordan vi kan tænke sundhed lokalt. Derfor er det for mig at se et stort skridt ind i fremtiden for at skabe nærhed og tryghed, lød det fra Mads Duedahl, inden snoren blev klippet til fremtidens lægecenter.

Fakta:

Storvorde Lægecenter

5000 patienter

3 faste læger

5 uddannelseslæger tilknyttet

4 sygeplejersker

I Storvorde Sundhedshus tilbyder Aalborg Kommune følgende forløb til borgere:

– Mobil rehabilitering for borgere, der lever med en kronisk sygdom:
Diabetes type-2, lunge- eller hjertesygdom.

– Forebyggelse til borgere med overvægt – til borgere, der lever med overvægt (BMI 27-37), og som er motiveret for at ændre livsstil. Kontakt til Sundhedscenter Aalborg tirsdag og torsdag for at høre nærmere på telefon 9931 3458

– Rygestopkurset Kom & Kvit, bestående af 8 tematiserende møder med mulighed for gratis nikotinerstatning efter behov. Kontakt en tobaksrådgiver mandag mellem 16 og 17 på telefon 2277 2102

 

 

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top