Nu vaccineres de første nordjyder i eget hjem

04. marts 2021

Fredag den 5. marts vaccineres de første nordjyder i eget hjem. Det er ældre over 65, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje og som ikke kan transporteres til et vaccinationssted.

Da ældre over 65, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje blev tilbudt vaccination mod COVID-19, måtte en lille andel ældre i Aalborg sige foreløbigt nej tak, fordi de ikke kunne transporteres til Regionens vaccinationssteder.

Nu har regionerne fundet en løsning, som gør det muligt at vaccinere med Pfizers vaccine i eget hjem. Fredag modtager de første syv nordjyder derfor første stik i eget hjem. Det bliver paramedicinere fra Region Nordjylland, som udfører vaccinationen.

Vaccinationer i eget hjem

I Aalborg Kommune afventer cirka 70 ældre over 65, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje, vaccination i eget hjem.

Derudover venter også en mindre gruppe af ældre på plejehjem (målgruppe 2), som på grund af fx sygdom ikke kunne vaccineres i tidligere runder på plejehjemmet, også på hjemmevaccination. Det samme gælder et antal immobile ældre over 85+ (målgruppe 3), som heller ikke kan transporteres til et vaccinationssted.

Borgere, som kan vaccineres i eget hjem bliver kontaktet direkte. Det er ikke muligt selv at bestille tid til vaccination i eget hjem.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune