Invitation til kandidatmøde – valg til seniorrådet

02. september 2021

Tirsdag den 21. september er sidste frist for kandidater, som ønsker at stille op til Seniorrådet i Aalborg Kommune. Derfor inviterer Aalborg Kommune nu til informations- og opstillingsmøder for alle, som overvejer at stille op.

Hvem kan stille op?

Alle borgere, som er fyldt 60 år senest den 16. november 2021 og har bopæl i Aalborg Kommune, kan stille op til Seniorrådet. Det er muligt at stille op indtil den 21. september 2021. Valgperioden løber fra 1. januar 2022 til 31. december 2025.

Selve valget finder sted i november samtidig med valget til Aalborg Byråd.
Indtil videre er knap 20 kandidater stillet op til Seniorrådsvalget. I 2017 stillede i alt 30 kandidater op til valg.

Informationsmøder om opstilling

Aalborg Kommune afholder informationsmøder om arbejdet i Seniorrådet for alle interesserede, som ønsker eller overvejer at stille op som kandidat til Seniorrådet. På mødet kan man møde medlemmer af det siddende Seniorråd og høre om de-res erfaringer med arbejdet i Seniorrådet.

Kommende informationsmøder

  • Aalborg midtby, Byrådssalen Medborgerhuset, 13. september kl. 14.00-15.30, Borgmester Thomas Kastrup-Larsen åbner mødet

  • Det Gamle Rådhus, Torvet, Nørresundby, 14. september kl. 14.00-15.30

  • Annebergcentret, 16. september kl. 13.00

Opstilling til Seniorrådet

Interesserede kandidater skal registrere deres opstilling elektronisk på www.aalborg.dk/seniorraadet senest den 21. september 2021.

Seniorrådets arbejde

Seniorrådet rådgiver Aalborg Byråd om lokalpolitik, der vedrører den ældre del af befolkningen. Derfor skal Seniorrådet høres om alle forslag, der vedrører borgere over 60, før forslagene kan vedtages i Byrådet.
Seniorrådet kan også på eget initiativ udtale sig og stille forslag om alle emner, der har interesse for kommunens ældre borgere.

Seniorrådet er uafhængigt af politiske partier og interesseorganisationer.

– Seniorrådet er en vigtig samarbejdspartner for Byrådet. Det er talerør for alle kommunens borgere, som er fyldt 60. Det er deres opgave at vurdere politiske forslags konsekvenser for alle kommunens seniorer. Derfor er det også vigtigt for os, at vi får så bred en både aldersmæssigt og geografisk repræsentation i Seni-orrådet som muligt, siger rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen Jørgen Hein.

Om Seniorrådet

Aalborg Kommunes Seniorråd har 13 medlemmer, som er valgt af kommunens borgere over 60. Det er et frivilligt og ulønnet hverv. Seniorrådets medlemmer re-præsenterer alle kommunens borgere over 60. De vælges som enkeltpersoner og repræsenterer ikke politiske partier eller interesseorganisationer.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen