IDRÆTSMØDET udvider i 2023

19. oktober 2022

Danmarks største idrætspolitiske mødepunkt udvider med en enkelt dag i 2023 – så arrangementet kommer til at strække sig over tre dage. Samtidigt indbygges den folkelige del bedre i arrangementet.

IDRÆTSMØDET udvider

Tre dage med debatter, indlæg og talks – krydret med folkelige aktiviteter. Det er præcist hvad der venter de mange gæster til IDRÆTSMØDET 2023. Idrætskonferencen udvider nemlig, så den i 2023 kommer til at strække sig over hele tre dage – og aftener.

Som noget nyt, så vil den åbne del af IDRÆTSMØDET nemlig blive afviklet på samme dage som konferencen. Dermed er der konference for alle tilmeldte i dagtimerne – og en åben del for alle i aftentimerne.

– Vi håber at skabe en større synergi mellem IDRÆTSMØDETS to halvdele – den åbne del for publikum og selve konferencen ved at afholde det hele på en gang, siger Jes Lunde, rådmand for Sundhed og Kultur i Aalborg kommune og fortsætter: 

– Vi har tidligere set, at begge dele har fungeret fint hver for sig, men vi kunne godt tænke os at få det hele til at spille lidt bedre sammen. Så deltagerne på konferencen også får et indtryk af den store publikumsdel, og med rammerne omkring Aalborg Kongres og Kulturcenter og Kildeparken lige ved siden af, der mener vi, at det er muligt at skabe et stort og godt arrangement. Til glæde for konferencens deltagere, men bestemt også de mange tusinde der plejer at deltage i den folkelige åbne del af IDRÆTSMØDET.

Udvidet konference

IDRÆTSMØDETS konferencedel bliver i 2023 udbygget med en enkelt dag. Dermed bliver det et arrangement, der kommer til at strække sig over tre dage i stedet for de to, der har været længden indtil nu. Samtidigt flytter IDRÆTSMØDET til starten af maj.

– Starten af maj passer os rigtigt godt, da det forhåbentligt giver deltagerne bedre muligheder for at komme med til konferencen, siger Morten Arvidsson, der er koordinator ved IDRÆTSMØDET.

– Og når vi nu har hele tre dage at strække arrangementet over så giver det bedre muligheder for at sammensætte et program, hvor de forskellige temaer kan bindes sammen, og vi kan lave nogle større samlende indlæg på tværs af de forskellige emner.

I 2023 vil en del af debatterne på IDRÆTSMØDET have et internationalt perspektiv, og målet er på sigt, at gøre IDRÆTSMØDET til en international konference, hvor verdens idrætspolitikere og personer med viden om idrættens væsen og betydning hvert år vender tilbage for at få et indblik i den nyeste forskning og de nyeste tendenser.

I 2023 vil der i øvrigt være et stort fokus på variation mellem de forskellige indlæg på konferencen, og konferencens deltagere kan forventes i større stil selv at være med til at flytte debatterne.

Åbent for alle i aftentimerne

Som noget nyt i 2023 vil den åbne folkelige del af IDRÆTSMØDET blive afviklet samme datoer som konferencen. Det betyder at Kildeparken om eftermiddagen og aftenen vil summe af idrætsaktiviteter. Planen er, at parken vil blive inddelt i forskellige universer, hvor publikum og konferencedeltagere kan prøve kræfter med for eksempel en ”outdoor-verden” eller en ”bike-verden”.

– Vi er i fuld gang med planerne for den åbne del af IDRÆTSMØDET, men er som altid åbne for gode indspil og deltagelse fra mange forskellige aktører siger Morten Arvidsson.

– Vores mål er, at få tingene til at smelte sammen. Så bl.a. nogle af de ting konferencedeltagerne har diskuteret om dagen kan de se udført i praksis i Kildeparken.

Også i 2023 vil der være en række målrettede aktiviteter for udvalgte målgrupper – for eksempel skoleklasser, idrætsforeninger og lignende.

IDRÆTSMØDET i Aalborg afvikles i 2023 fra den 2. til den 4. maj.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top