Hyldest til Aalborgs cyklister i september

03. september 2021

Aalborg Kommune hepper på cyklisterne i september. Genstarten af samfundet er godt i gang, og som et lokalt bidrag til cyklistforbundets kampagne ”Vi cykler til arbejde” vil man motivere alle borgere, store som små, til at tage cyklen rundt i byen igen. Mandag morgen bliver cyklisterne blandt andet heppet henover Limfjordsbroen.

Allez Allez! Godmorgen! Stærkt kæmpet! Du er sej!

I bedste Tour de France-stil bliver der heppet på og kræset for morgencyklisterne fra klokken 7.30 på Limfjordsbroen og på cykelpendlerruten på Hjørringvej 6. september. Aalborg Cykelby, Bevæg Dig For Livet og Alle Børn Cykler supplerer traditionen tro den landsdækkende ”Vi cykler til arbejde”-kampagne med  ekstra larm og cykelentusiasme i september – denne gang er der ekstra behov for en kickstart.

– I foråret var der mange, der ikke cyklede så meget som vi plejer, fordi vi sad derhjemme. Men nu skal vi cykle os tilbage til hverdagen igen. Vi skaber lidt bjergetapestemning for at hylde cyklisterne, der kæmper sig på arbejde og i skole, men også for at drille og motivere folk i bilerne til at overveje den sundere jernhest i stedet for. Cyklen er det sunde valg og så er det godt for humøret, mens man får motionen. Aalborg er jo smuk – selv når vinden blæser lidt – så det styrker velværen og den mentale sundhed at suse gennem byen, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Aalborg- Kampagnen ”Alle op på cyklen” har rekrutteret både børnehavebørn og skolebørn som heppekor til eventet 6. september, ligesom man også møder cykelmotivation andre steder i bybilledet i form af læskærme, billboards og infoskærme. Tusindvis af aalborgensere bruger jernhesten som foretrukken transportmiddel hver dag, og hver dag passerer gennemsnitligt mere end 5.000 borgere Limfjordsbroen på den tohjulede, så derfor skal der deles en masse vandflasker ud til de morgenfriske 6. september:

– Jeg glæder mig til at hylde de hårdtarbejdende morgencyklister igen. Jeg kan stadig huske sidste gang vi heppede, der mødte vi kun smilende ansigter med røde kinder. Det er jo bæredygtigt at springe på cyklen i stedet for at starte bilen, men desværre er antallet af cyklister faldende. Og når vi samtidig har gang i mange infrastruktur-projekter, giver det trængsel i bytrafikken. Derfor håber jeg, at kampagnen kan være med til at flytte flere mobilister fra bilen og op på cyklen, siger Hans Henrik Henriksen, rådmand i By- og Landskabsforvaltningen.

Fokus på de yngste

Cykelpolitikken 2020 har stor fokus på hvordan vi får både flere børn og voksne til at cykle og derfor indeholder kampagnen i år også en cykelworkshop for børnehavebørn og skolebørn. Workshoppen afholdes 7 september for trafiklærere og pædagoger, for at give dem værktøjer til at gøre cyklingen til en leg og få flere børn til at cykle.

– Jeg elsker selv de lange ture på cyklen og har nydt det siden jeg selv var barn. Derfor synes jeg også det er vigtigt at få de gode cykelvaner i gang tidligt i børnefamilierne. Fordi udover, at det giver god motion at cykle, så giver det også et godt samvær og fællesskab at følges på vej til og fra skole med forældre eller skolekammerater. Vi håber med workshoppen at klæde lærerne bedre på til at motivere til at cykle og den vej igennem også nå forældrene, siger Jan Thaysen, rådmand i Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune.

 

Læs mere på hos Aalborg Cykelby på facebook:  Aalborg Cykelby | Facebook

Cyklistforbundets Aalborgafdeling vil i september arrangere ture rundt i hele kommunen. Følg dem på:  Cyklistforbundet Aalborg Afd | Facebook

Og husk så: Man får ikke gode ben af at træde på speederen!

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen