Har du modtaget en afgørelse om sanktion og tilbagebetaling på grund af kortvarigt ophold i et EU-land i perioden 9. december 2019 til 9. december 2022, så læs mere her.

08. marts 2023

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har til kommunerne oplyst, at der ikke er lovhjemmel til at træffe afgørelse om sanktion og tilbagebetaling af forsørgelsesydelse, hvis en borger har haft helt kortvarigt ophold med henblik på indkøb med videre i andre EU lande (for eksempel Tyskland).

Modtagere af ydelser efter lov om aktiv socialpolitik kan derfor ikke sanktioneres for sådanne ophold eller blive mødt med et tilbagebetalingskrav.

Aalborg Kommune opfordrer på den baggrund dig til at rette henvendelse til Ydelsescentret, hvis du har modtaget en afgørelse om sanktion og eventuel tilbagebetaling af forsørgelsesydelse i ovenstående periode, såfremt du ønsker at få din sag genoptaget. Ydelsescentret vil herefter genoptage din sag og eventuel træffe ny afgørelse. Du kan kontakte Ydelsescentret på telefon 99 31 37 44 eller mail ydelse@aalborg.dk

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top