Fem borgmestre og festivalledere går sammen i nyt netværk

03. december 2020

Borgmestrene i Aalborg, Roskilde, Skanderborg, Vejle og Tønder samt festivallederne fra fem store festivaler i Danmark har dannet et nyt netværk. De mødtes for første gang i tirsdags og vil i fællesskab genskabe og udvikle festivalerne.

Nibe Festival, Roskilde Festival, Jelling Musikfestival, Smuk Fest og Tønder Festival er alle hårdt ramt pga. COVID-19 med aflysninger til følge. Målet med tirsdagens netværksmøde mellem borgmestre og festivallederne var derfor først og fremmest at drøfte, hvordan kommunerne i fællesskab kan bakke op om festivalerne i den nuværende svære situation og mulighederne for samarbejde i fremtiden. 

“Festivaler – herunder vores lokale Nibe Festival – er en enormt vigtig del af Aalborg Kommunes DNA, og vi skal have festivalerne på vingerne igen, så vi igen kan svæve højt på skønne musikoplevelser sammen. COVID-19 påvirker vores kulturelle oplevelser og festivaler rigtig meget, så nu går vi sammen i et netværk med fire andre kommuner, der også har store festivaler, så vi kan inspirere, hjælpe og udvikle hinanden med løsninger og ideer til, hvordan vi får festivalerne genskabt,” siger Thomas Kastrup-Larsen og tilføjer:

“Jeg nedsætter eksempelvis gerne en taskforce, der kan være med til at sikre hurtig sagsbehandling, og vi hjælper gerne med markedsføring af festivalen. Festivalerne er meget mere end blot musikoplevelser – de puster også en masse liv i foreningslivet, der får del i overskuddet, og de puster liv i fællesskabsfølelsen. Det har vi især brug for i en tid, hvor COVID-19 øger ensomheden blandt mange. Vi skal simpelthen mødes i Skalskoven igen til flere fantastiske musikoplevelser.”

Som sagt er det ikke kun festivalerne, der rammes. Som foreningsbårne festivaler har alle disse festivaler en lang tradition for at engagere de lokale foreninger. 

“Det er historisk at vi sætter os sammen – fem borgmestre og fem festivaler – og netværket skal være et sted, hvor vi kan samle os omkring en mulighed, tendens eller problemstilling og være mere handlekraftige. Det skal ikke bare handle om brandslukning, men om udvikling,” siger Peter Møller Madsen, der er festivalleder for Nibe Festival. Han fortsætter:

“Det er enormt vigtigt, at vi værner om de foreningsdrevne festivaler. Nibe Festival har ca. 4.700 frivillige og 30 foreninger involveret, som ikke får noget overskud i 2020. I 2019 udbetalte vi næsten 2 mio. kroner til de lokale foreninger – nogle af dem arbejdede på festivalen, andre gjorde ikke. Frivilligheden er et fællesskab til alle, og det er blevet endnu mere vigtigt i denne tid. Jeg tror på, at det her netværk bliver en gevinst for festivalerne, frivilligheden og fællesskabet. Vi skal tro på fremtiden,” siger Peter Møller Madsen. 

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen