Besøgsrestriktioner på Aalborg Kommunes plejehjem ophævet

03. december 2020

Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet sit påbud om besøgsrestriktioner på flertallet af kommunens plejehjem. Gug Plejehjem er dog fortsat pålagt besøgsrestriktioner på grund af et smitteudbrud.

Ophævelsen af besøgsrestriktioner betyder, at beboere på flertallet af Aalborg kommunes plejehjem atter kan modtage flere besøgende og andre gæster mere frit i egen bolig. Besøgende skal fortsat være påpasselige og følge reglerne om ekstra omhyggelig håndhygiejne og brug af mundbind under besøg.

– Vi ved, at det har været rigtig hårdt for både beboere og pårørende, at mulighederne for besøg har været begrænset. Derfor har vi også selv presset på over for Styrelsen for Patientsikkerhed for at få ophævet besøgsrestriktionerne hurtigst muligt. Smitten i Aalborg er fortsat på et niveau, hvor vi stadig skal holde ud og holde fast i de gode vaner med afstand og hygiejne. Vores håndtering af hygiejne og forebyggelse af smitte er nu så effektiv, at vi lige så forsigtigt kan genåbne vores plejehjem for flere besøgende, siger direktør Jan Nielsen fra Ældre- og Handicapforvaltningen.

Aalborg Kommune forventer, at besøgsrestriktionerne på de sociale tilbud i kommunen også snart bliver ophævet.

På Gug Plejehjem forventes de midlertidige besøgsrestriktioner ophævet, når Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at alle smittekæder er brudt.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen