Arbejde i Sæderupskoven kort

Aalborg Kommune kører fældede træer væk i Sæderupskoven

08. februar 2021

Frosten har bidt sig fast og derfor vil Aalborg Kommune få kørt mest muligt af det nyligt fældede træ ud af Sæderupskoven i den sydlige del af Lundby Bakker, mens det skader mindst muligt. Arbejdet går i gang den 9. februar og vil forventeligt stå på de næste 14 dage.

Arbejdet med at køre det fældede træ ud af Sæderupskoven indebærer flisning og udkørsel af træet. Arbejdet går i gang tirsdag den 9. februar og fortsætter indtil frosten slipper eller opgaven er færdig – hvad end der sker først.
Det forventes at tage 14 dage, hvis alt forløber planmæssigt.

Der arbejdes i perioden mandag-fredag kl. 7.00-17.00.

Arbejdet medfører en del lastbiltrafik på Lundby Kratvej, da der skal oparbejdes ca. 8000 rummeter svarende til 80-90 lastbiltræk. Samtidig skal udkøreren frem og tilbage inde i skoven ca. 500 gange.
Der vil foregå omlæsning på markerne bag nr. 20 og på p-pladsen ved vinterfolden, nr. 14. Se markeringer på kortet nedenfor.

Arbejde i Sæderupskoven kort

Hold god afstand til de kørende maskiner for en sikkerheds skyld og vis hensyn, så bliver vi hurtigst muligt færdige. Sikkerhedsafstanden til maskinerne er 30 meter.

Hvorfor er træerne blevet fældet?

Træet kommer fra nogle yngre bevoksninger, hvor tyndingen sikrer mere lys, liv og luft til tilbageværende træer og skovbund. Træet der køres ud anvendes som en CO2 neural energiressource fortrinsvis til opvarmning.

Aalborg Kommune arbejder aktivt på at forbedre natur og rekreation på vores arealer – også i skoven. Vores skovbrug er både FSC og PEFC certificeret, så vi sikrer overholdelse af de højeste internationale standarter vedrørende bæredygtighed.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen