Varsel om storm og risiko for forhøjet vandstand visse steder

DMI varsler storm, masser af regn og risiko for forhøjet vandstand visse steder i Svendborg Kommune. Stormen kan være med vindstød af orkanstyrke. Man forventer, at regn og kuling rammer Sydfyn i løbet af natten til torsdag den 21. december. Som det ser ud nu, topper stormen natten til fredag den 22. december.

Der er på nuværende tidspunkt ikke et generelt varsel om forhøjet vandstand i Svendborg Kommune. Prognosen for Svendborg Havn melder om 98 cm. over daglig vande, og det vil ikke betyde oversvømmelse af havnearealet.

Ved den østlige kyst i Svendborg Kommune samt Smørmosen forventes der forhøjet vandstand, men det vurderes ud fra de nuværende prognoser ikke at skulle give større problemer. Prognoserne følges sammen med Beredskab Fyn, for at vurdere, om der skal ske udlægning af sandsække.

Der er allerede nu varslet ændringer i sejlplanerne til Skarø, Drejø og Hjortø. Hold dig opdateret her.

Prognoserne for stormen og vandstanden er endnu usikre. Vi opfordrer til, at man holder sig opdateret via Beredskab Fyns hjemmeside og DMI’s hjemmeside.

 

Hvis du har specifikke spørgsmål, eller hvis du skal anmelde væltede træer m.v, kan du ringe til Beredskab Fyns vagttelefon på 65511800 eller benytte appen Svendborg Borgertip. 

 

Hvad kan du selv gøre?

Stormen kan være med vindstød af orkanstyrke, og du opfordres derfor til at stormsikre din ejendom og dine ting. 

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top