Ukraine – hvordan hjælper vi bedst?

Lige nu er tusindvis af ukrainere på flugt fra krigen i Ukraine. Alle disse mennesker har brug for akut hjælp og mange af jer vil gerne hjælpe – tusind tak for det.

Vil du gerne bidrage, opfordrer vi dig til at kontakte en humanitær organisation for at tilbyde din støtte. De har størst kendskab til, hvor din hjælp kan gøre mest gavn.

Det kunne være:

I kommunen er vi også i gang med at finde ud af, hvordan vi hjælper bedst. Vi er derfor i løbende dialog med KL og de statslige myndigheder om dels behovet for hjælp og dels om kommunernes muligheder for hjælpe. Hvis vi i den sammenhæng senere får brug hjælp fra borgere, foreninger og virksomheder, vil vi hurtigt række ud til jer.

Nogle af de flygtninge, der kommer fra Ukraine, som er indrejst på pas eller visum kan opholde sig i Danmark i 90 dage.

Det betyder, at de kan være hos venner, familie, være privat indkvarteret uden at de skal søge om asyl.

Nogle af de flygtninge , der kommer fra Ukraine, som søger asyl med det samme, bliver indkvarteret på asylcentre. Det bliver håndteret via Udlændingestyrelsen. Når de har fået opholdstilladelse, bliver de fordelt og boligplaceret i kommunerne.

Mange borgere vil gerne være behjælpelig med f.eks. at stille lokaler til rådighed. Det er der ikke brug for lige nu. I Center for Ejendomme og Teknisk service i Svendborg Kommune er vi ved at afdække hvilke lokaler, der kan blive stillet til rådighed for flygtningene.  

 

Har du spørgsmål til, hvordan du kan hjælpe bedst, kan du få svar på mange spørgsmål via Udlændingestyrelsen hjemmeside –  Ny i Danmark

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top