Foto: Svendborg Kommune starter egne iværksætterforløb

Svendborg laver sine egne iværksætterforløb

Pressemeddelelse

 

Svendborg Kommune har besluttet selv at stå for iværksætterforløb, som Sydfyn gennem de sidste 10 år har haft god erfaring med. For Sydfyn skal blive ved med at være et godt sted at være iværksætter!

750.000 kroner til at støtte nye virksomheder på Sydfyn.

Det beløb har økonomiudvalget i Svendborg Kommune netop sagt ja til. Derfor kan de sydfynske iværksættere se frem til, at de fortsat kan få hjælp til at udvikle deres virksomheder i samarbejde med Fremtidsfabrikkerne i Svendborg.

Det er netop nu, og i de kommende år, der er allermest behov for nye virksomheder og arbejdspladser til at erstatte dem, Corona-krisen har ramt hårdest. Derfor er Erhvervschef Søren Bach-Hansen glad for, at politikerne fortsat vil sikre en markant indsats for de lokale iværksættere.

”Iværksættere – de gavner os allesammen! Det gør de, når de laver noget smukt, eller sundt eller grønt. Det gør de, når deres virksomheder trives og skaber én eller mange gode, nye arbejdspladser. Og det gør de, når de bidrager til et levende, attraktivt miljø, som tiltrækker nye iværksættere både i Vester Skerninge og fra Vesterbro”, siger Svendborgs Erhvervschef Søren Bach Hansen.

Hans opfordring lyder derfor:  ”De tilbud vi kan skabe nu, er en åben invitation: Kom og vær med i et levende iværksættermiljø. Brug det til at skabe din egen virksomhed, som trives og vokser – og gør noget godt for dig, din familie, dit lokalsamfund eller hele verden, hvis du kan.”

Målrettet de første år af de nye virksomheders liv

De fire iværksætterforløb, som byrådet har sat penge af til, er målrettet de første kritiske år af enhver ny virksomheds liv.

Lige fra hjælp til måske-iværksætteren med en ny idé, der skal syretestes og gøres lysende klar – til de ’etablerede’ iværksættere, som er kommet i gang og kæmper med at skulle jonglere med hundrede ting på en gang, eller at der bare ikke rigtig er hul igennem til markedet.

Og erfaringerne viser, at den slags tilbud gør en forskel. De virksomheder som deltog i Medstrøm projektet, overlevede f.eks. langt bedre end den typiske iværksættervirksomhed. De voksede betydeligt hurtigere – og det til trods for, at kun ganske få af dem var af den slags, man på forhånd ville have udpeget som hurtigløbere.

”Sidder du selv med en iværksætter i maven, eller er du nystartet, kan du tage kontakt til Fremtidsfabrikkerne for at høre mere om de nye tilbud, der er for alle slags virksomheder, uanset branche”, siger Søren Bach-Hansen.

I de sidste ti år har Sydfynske iværksættere fået viden, netværk og sparring gennem tre store EU-betalte projekter med base på Fremtidsfabrikkerne på havnen i Svendborg. Så da projektet Medstrøm sluttede før jul, blev det tydeligt, at der kom til at mangle noget – for trods Corona-krise, var der en fortsat strøm af nye iværksættere som ringede, for at spørge efter det, som projekterne indtil da havde tilbudt.

Desværre er EU-kasserne lukkede. EU’s projektstøtte er til udvikling af noget nyt og ukendt – ikke at kunne tilbyde det, som allerede har vist sin værdi. Derfor er kommunen altså nu trådt til, med egne penge.

Kontakt for yderligere information:

Søren Bach-Hansen, Erhvervschef, Svendborg Kommune tlf. 3017 5490.

Jonathan Broch Jacobsen, Iværksætterkonsulent, tlf. 3017 4461.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen