Fars legestue

Svendborg Kommune sætter fokus på far!

Fars Legestue kommer til Svendborg

Den 31/8-2021 åbner Fars Legestue i Svendborg. Fars Legestue er et sted, hvor fædre med børn i alderen 0-3 år kan komme og være aktive sammen med deres børn og møde andre fædre, der som dem selv har valgt at gå på barsel, eller blot tage en dag sammen med deres børn.

I Fars Legestue kan du komme og gå som det passer ind i din dag. Der er åbent hver tirsdag fra kl. 10-12 i Dagplejens Hus, Fruerstuevej 17, 5700 Svendborg.

Du bliver mødt af en tovholder, der byder velkommen og som sikrer, at der er kaffe på kanden. Sundhedsplejen vil også være tilstede, så fædrene få mulighed for at stille alle de spørgsmål du måtte have.

Relationen mellem far og barn
I Svendborg Kommune ved man, at det har en stor betydning, at far og barn får en god relation helt fra starten af barnets første leveår.

Indenfor de kommende år, når den øremærkede barsel til fædre træder i kraft, vil endnu flere fædre tage barsel og dermed være endnu mere sammen med deres børn.

Fædre lægger vægt på at være nærværende, engagerede og have tid sammen med barnet. De ønsker at lære barnet at kende og spille en afgørende rolle som forælder.

Det vil kommunen gerne imødekomme og være med til at bakke op om.

Fars Legestue i Svendborg er én blandt mange Fars Legestuer i Danmark. Legestuen bliver åbnet i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed. ”Vi er utrolig glade for, at Svendborg Kommune vil være med til at skabe gode rammer for fædre og børn, ved at åbne en Fars Legestue” siger sekretariatschef i Forum for Mænds Sundhed, Mie Møller Nielsen og fortsætter ”Vores arbejde med fædre viser, at mange fædre ønsker at være mere aktive sammen med deres børn, men de ved ikke altid hvor de skal finde disse aktiviteter. Derfor er Fars Legestue et rigtig godt koncept til at invitere fædre og deres børn indenfor.”

At sætte ekstra fokus på fædre ligger rigtig godt i tråd med det fokus som kommunens sundhedspleje i forvejen arbejder ud fra.

”Vi glæder os til at byde fædre og deres børn velkommen i Fars Legestue, og håber legestuen med tiden vil vokse, så mange fædre får gavn af den” udtaler, Sundhedschef i Svendborg Kommune, Anne Højmark Jensen.

Fakta:

Adresse:      Dagplejens Hus, Fruerstuevej 17, 5700 Svendborg.
Tidspunkt:    Hver tirsdag kl. 10-12

Yderligere information:
Sundhedsplejerske Connie Langberg Nielsen
Tlf: 24886787

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen