March mod Ensomhed ’21 runder Svendborg 30. august

Patrick Cakirli går i år sin fjerde March mod Ensomhed. Mandag den 30. august starter ruten foran Svendborg Rådhus kl. 8.00, hvor borgmester Bo Hansen, byder velkommen og går med på en del af turen. Alle, der har lyst til at gå med på turen, er velkomne. Konceptet for March mod Ensomhed er nemlig således, at Patrick Cakirli ikke må gå, hvis han ikke har følgeskab. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

– March mod Ensomhed er et fantastisk initiativ, som jeg selvfølgelig bakker op. Ensomhed er en meget alvorlig sag for dem, der er ramt af det. Vi har et rigt foreningsliv, der tager ansvar og inviterer ind i fællesskabet. De frivillige sociale foreninger har desuden et særligt fokus på at modvirke ensomhed. Jeg glæder mig til at gå den første del af turen fra Rådhuset sammen med Patrick og håber, at mange vælger at gå sammen med os, siger Bo Hansen

Baggrunden for Patrick Cakirlis March mod Ensomhed er både en personlig erfaring med ensomhed og så den omfattende problematik, som ensomhed.

– Flere end 380.000 voksne og over 20.000 børn i Danmark føler sig svært ensomme.  Sundhedsstyrelsen opgør, at ensomhed koster samfundet over 8 milliarder kroner årligt. Det er ikke godt nok, og det skal vi gøre noget ved. Jeg håber, at jeg gennem min vandring kan være med til at aftabuisere følelsen af ensomhed samt inspirere ensomhedsramte borgere til at række ud efter hjælp. Hvis jeg kunne gøre det, så kan alle, siger Patrick Cakirli, projektleder hos March mod Ensomhed.
 

Ruten fra Svendborg går mod Nyborg og kan følges på Facebook

Patrick Cakirli ankommer til Svendborg om søndagen, hvor han er inviteret til fællesspisning i Frivillighuset sammen med frivillige fra det frivillige sociale område. Her deler han sin historie og vejen til initiativet March mod Ensomhed. Desuden lægger han op til en fælles dialog om ensomhed.

Om March mod Ensomhed:

March mod Ensomhed er en frivillig social forening, som har til formål at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som for at samle penge ind til velgørenhed. Landsindsamlingen i år støtter Ventilen Danmark – en nonprofitorganisation, som forebygger og afhjælper ensomhed blandt unge. I samarbejde med 38 kommuner og DGI og med støtte fra Middelfart Sparekasse og Standoutmedia, vil Patrick Cakirli fra den 16. august til og med den 10. oktober udføre sin fjerde March mod Ensomhed. Det er 1.600 kilometer fra Nexø til Rønne på Bornholm – ned gennem Nordsjælland, København, Midt- og Sydsjælland til Sydhavsøerne – videre over Langeland, Tåsinge og rundt på Fyn – op gennem Sønder-, Øst- og Nordjylland – og til sidst ned gennem Vestjylland til Esbjerg.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Patrick Cakirli, projektleder hos March mod Ensomhed, 93 30 01 80.
Bodil Kristensen, brobygger på frivilligområdet i Svendborg Kommune, 24 76 00 49.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen