Prisfest 2021

PRISFESTEN 2021

Lørdag 26. februar 2022 blev spændingen udløst, Da ni vindere blev fundet blandt de 24 nominerede inden for kategorierne kultur, idræt og spejder.

Den røde løber var rullet ud foran Svendborg Rådhus, Rasmus Grønborg og Heine Fich Jespersen fra Svendborg Musikskole ventede med en musikalsk velkomst i forhallen og statuetterne skabt af Sven Peder Hansen fra Skulpturium stod klar til at blive overrakt i den smukt pyntede Byrådssal.

Årets prisuddeling var tilpasset coronavenligt format men ikke desto mindre fik de nominerede en festlig hyldest i Byrådssalen, hvor borgmester Bo Hansen og formanden for kultur- og fritidsudvalget Hanne Ringgaard på skift motiverede og overrakte priserne.

Hanne Ringgaard fortalte i øvrigt, at ”det som ny formand for Kultur og fritidsudvalget har været helt særligt at møde og hylde dem, som er med til at skabe det rige kultur-, idræts- og foreningsliv, som vi har i Svendborg”.

Undervejs i rådhussalen mellem blomsteroverrækkelse og Peder Most Garde fanfare, blev der serveret bobler og kransekage – intet mindre kunne gøre det.

Vindere og prismotivering

ÅRETS LEDERPRIS – Spejder/FDF  

Jill Steffen – Christiansminde Spejderne

Jill Steffen brænder igennem med et særligt overskud og lederarbejde, hvor hun favner alle både spejdermæssigt og personligt. Hun søger inspiration på det landsdækkende uddannelsesmarked og deltager også i styregrupper Bro Divisionen, der rækker ud over egen forening.

ÅRETS KNOKLERPRIS – Spejder/FDF

Bendt Rossander Sørensen – Pionererne, Det Danske Spejderkorps

Bendt har med meget stor omhyggelighed løftet opgaven som kasserer igennem 10 år hos Pionererne. Men Bendt er meget mere end kasserer. Han er praktikeren, der går forrest, og er med sit rare væsen en slags personlig vejleder for de unge 16-23 årige i klanen.

ÅRETS IDRÆTSLEDER
Niels Thrysøe – Formand i SG-Huset

Niels Thrysøe har gennem 35 år trukket et stort læs for at fremme gymnastikken og dens vilkår i Svendborg Gymnastikforening. Niels har også virket som træner i Tved i gymnastik og stortrampolin tilbage i 80’erne og gennem mange år i SG med springgymnastik.

ÅRETS IDRÆTSFORENING
Ollerup Gymnastikforening

Ollerup Gymnastikforening har igennem de sidste 6-8 år undergået en stor udvikling fra næsten udelukkende børnegymnastik til en forening med en bred palet af gymnastik-, idræts- og motionsaktiviteter for alle aldre og hele familien og med en fordobling af medlemstallet til følge. Ollerup Gymnastikforening er et fyrtårn for lokalområdet.

ÅRETS IDRÆTSTALENT
Sara Andersen – Motorcykel Clubben Svendborg

Sara Andersen har i 2021 vundet det danske samt det svenske mesterskab i Motor Cross, og en 8. plads til VM for piger. Det er præstationer der skaber motivation og inspiration hos mange unge kørere – og det i sig selv er en lige så stor præstation.

ÅRETS KULTURPRIS
Mads Stephensen – Musikchef og booker på Spillestedet Harders

Mads Stephensen har et brændende engagement i byens innovative, rytmiske spillested Harders. Mads har en helt særlig evne til at stille sig til rådighed for den unge generation af musikere med hjælp og rådgivning, og han har været medvirkende til, at en ny generation af tilflyttere fra det københavnske musikliv, har fået øjnene op for Svendborgs unikke kulturliv.

ÅRETS KULTURFÆLLESKAB
Peder Most Garden

Peder Most Garden er en kendt og anerkendt kulturinstitution og musikskole. De stiller altid op – og er med optrædener i ind- og udland – konstant og gennem mange år med til at sætte Svendborg på det kulturelle landkort som musikkens by.

ÅRETS KULTURTALENT
Anna van Deurs – Filmskaber

Anna van Deurs er en ung og supertalentfuld og engageret filmskaber, der de sidste seks år har instrueret og realiseret kortfilm og har været nomineret til nationale såvel som internationale priser.  I øjeblikket er Anna aktuel med den bæredygtigt producerede kortfilm ’Klimakrigeren’.

ÅRETS FRIVILLIGPRIS – Folkeoplysningsudvalget
Mads Nielsen – Tåsinge Forenede Boldklubber

Mads Nielsen holder han sig sjældent tilbage med sin frivillighed i Tåsinge Forenede Boldklubber. Mads stiller altid op, når der er arbejdsdage og oprydning. På samme måde stiller han altid op, når der er opgaver udenfor huset, og klubben har brug for hjælp til opgaver, f.eks. ved 5700 Summer.

Baggrund

Borgerne har i løbet af efteråret kunne indstille kandidater til de forskellige priser. De nominerede til priserne er blevet udvalgt af fire fagjuryer med repræsentanter fra folkeoplysnings-, idræts-, kultur- og spejderområdet og vinderne blev besluttet i en beslutningsjury bestående af repræsentanter fra de fire fagjuryer samt to politiske repræsentanter fra Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune.

Borgerne har i løbet af efteråret kunne indstille kandidater til de forskellige priser. De nominerede til priserne er blevet udvalgt af fire fagjuryer med repræsentanter fra folkeoplysnings-, idræts-, kultur- og spejderområdet og vinderne blev besluttet i en beslutningsjury bestående af repræsentanter fra de fire fagjuryer samt to politiske repræsentanter fra Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top